Αρχική Uncategorized Ρουμανία: «ναι» στη μαζική θανάτωση σκύλων μετά τον τραγικό θάνατο αγοριού
Uncategorized

Ρουμανία: «ναι» στη μαζική θανάτωση σκύλων μετά τον τραγικό θάνατο αγοριού

Share
Share

roumania-asespota

 Πέρασε από τη Βουλή της Ρουμανίας με 226 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 21 αποχές, ο νόμος για την αιχμαλωσία και θανάτωση με ευθανασία δεκάδων χιλιάδων αδέσποτων σκύλων στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι.

Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου και να δημοσιευτεί.

Η ψήφιση του νόμου πραγματοποιήθηκε δυο εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο ενός τετράχρονου αγοριού που κατασπαράχθηκε από αδέσποτα σκυλιά σε πάρκο ενώ έπαιζε με τον αδελφό του και τους φίλους του.

Τραγικό θάνατο από επίθεση σκύλων είχε βρει το 2006 στο Βουκουρέστι και ένας τουρίστας από την Ιαπωνία.

Υπολογίζεται ότι περίπου 65.000 αδέσποτα σκυλιά ζουν στους δρόμους της πόλης. Αμέσως μετά τον θάνατο του τετράχρονου αγοριού ο πρόεδρος Μπασέσκου τάχθηκε υπέρ της θανάτωσης των σκύλων και ανέφερε σε τηλεοπτικό μήνυμα ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τους σκύλους».

Βάσει του νόμου τα αδέσποτα σκυλιά θα θανατώνονται σε διάστημα δυο εβδομάδων από τη στιγμή που αιχμαλωτίζονται εκτός αν τα ζητήσει ο ιδιοκτήτης τους ή υιοθετηθούν.

Ο νόμος προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων που διαδήλωσαν έξω από τη βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας, ωστόσο μερίδα της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της ευθανασίας.

Share
Σχετικά Άρθρα
Uncategorized

Νέα παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει τους βασικούς “ενόχους” της πλαστικής ρύπανσης

Οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτών αποτελούν τα κυρίαρχα είδη θαλάσσιων απορριμμάτων...

Uncategorized

Ανησυχία για τον τουρισμό στην Κύπρο λόγω κόστους και πολιτικής αβεβαιότητας

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ACΤTA) βρίσκεται σε συνεχή επαφή με...

UncategorizedΠολιτικήΠολιτισμός

Eurovision: Βουλγαρία η μεγάλη νικήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της

19η η Κύπρος και 10η η Ελλάδα. Η φετινή βραδιά του μεγάλου...