Αρχική Πολιτική Πετρίδης: Θα συμμετέχει στο Συμβούλιο των ΥΠΑΜ της ΕΕ
Πολιτική

Πετρίδης: Θα συμμετέχει στο Συμβούλιο των ΥΠΑΜ της ΕΕ

Share
Default Featured Image
Share

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, για να λάβει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ θα εξετάσουν τα τρέχοντα θέματα και το μέλλον της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, κατά την πρώτη συνεδρία εργασίας, θα παρακαθήσουν σε κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών όπου θα κληθούν από κοινού να ανταλλάξουν απόψεις για το προσχέδιο του εγγράφου της Στρατηγικής Πυξίδας.

Διαβάστε επίσης: ΕΒΕ: Διαφωνίες για τον υπερ – Δήμο στην επαρχία Αμμοχώστου

Προστίθεται ότι οι εργασίες των Υπουργών θα συνεχίσουν με συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) και θα έχουν ως επίκεντρο τους τρόπους ενίσχυσης του οργανισμού στο τομέα της καινοτομίας.

Υπό την ενότητα «τρέχοντα θέματα», σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία, τη Στρατιωτική Κινητικότητα και την παρούσα κατάσταση των προγραμμάτων της PESCO, ενώ οι Υπουργοί Άμυνας θα εξετάσουν τρόπους επαύξησης της αποτελεσματικότητας σε συγκεκριμένους τομείς των εκπαιδευτικών αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρεται επίσης ότι η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε νέους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΠολιτικήΠολιτισμός

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου μάγεψε το κοινό στο Μουσείο Κώστα Αργυρού

Μία σύμπραξη με στόχο τον ευρύτερο πολιτιστικό διάλογο μεταξύ των τεχνών και...

ΚόσμοςΠολιτική

Ευρωβουλευτές προειδοποιούν την Αλβανία: Το έργο του Τζάρεντ Κούσνερ θέτει σε κίνδυνο την ένταξη στην ΕΕ

Ευρωβουλευτές προειδοποίησαν την Αλβανία ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένατξή της στην...

ΚύπροςΠολιτικήΤεχνολογία

Τεχνητή Νοημοσύνη: Κοινό μέτωπο Κύπρου, Ισραήλ και ΕΕ για καινοτομία και ασφάλεια

Το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύουν τη συνεργασία τους...

ΚύπροςΠολιτική

Κυβέρνηση: Έρχεται νομοσχέδιο για ανακριτικές εξουσίες στην Αρχή κατά της Διαφθοράς – Στόχος η κατάθεσή του έως τον Οκτώβριο

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο για την παροχή ανακριτικών εξουσιών...