Αρχική Πολιτική Ψευδοκράτος: Έλλειμμα ₺1,46 δισ. προβλέπει ο «προϋπολογισμός»
Πολιτική

Ψευδοκράτος: Έλλειμμα ₺1,46 δισ. προβλέπει ο «προϋπολογισμός»

Share
Default Featured Image
Share

Άρχισε την Τρίτη να συζητείται στην «κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών» ο «προϋπολογισμός» του ψευδοκράτους για το 2022, ο οποίος προνοεί δαπάνες 12,7 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (1,11 δισεκατομμύρια ευρώ), έσοδα 11,24 δισ. τουρκικές λίρες, ενώ το έλλειμμα ανέρχεται στο 1,46 δισ. τουρκικές λίρες.

Ο «προϋπολογισμός» που εγκρίθηκε από το «υπουργικό συμβούλιο» θα συζητηθεί στη συνέχεια στην ολομέλεια της «βουλής» για τρεις ημέρες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «πρόεδρος της βουλής» Οντέρ Σενάρογλου είπε ότι η διαδικασία επιταχύνθηκε ως αποτέλεσμα της συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία πρόωρων «εκλογών».

Διαβάστε επίσης: Λονδίνο: Ύψωσαν τη σημαία του ψευδοκράτους σε Δημαρχείο

Ανέφερε επίσης ότι η πανδημία έχει επηρεάσει σοβαρά τομείς όπως η υγεία, η οικονομία και η παιδεία.

Από την πλευρά του, ο «υπουργός οικονομικών» Ντουρσούν Ογούζ είπε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα συνεχιστεί και το 2022, προσθέτοντας ότι αν και η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι συνεχίζονται, οι επιπτώσεις στην οικονομία παρουσιάζουν πτωτική τάση, ενώ ευχαρίστησε την Τουρκία για την στήριξη της.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΑθλητικάΠολιτική

ΑΠΟΕΛ: «Όχι» από Λέτιτσα – Συνεχίζεται η αναζήτηση για τερματοφύλακα

Ο Κάρλο Λέτιτσα δεν θα αποτελέσει τελικά τη λύση για την εστία...

ΠολιτικήΤεχνολογία

Η Ευρώπη βάζει όρια στην τεχνητή νοημοσύνη – Τι αλλάζει με το AI Act και πού βρίσκεται η Κύπρος

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει πλέον γίνει μέρος της καθημερινότητας εκατομμυρίων πολιτών. Γράφει...

ΠεριβάλλονΠολιτική

Η Μεσόγειος αλλάζει: Η κλιματική αλλαγή φέρνει «εισβολή» ξενικών ειδών στις θάλασσές μας

Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σε Ελλάδα και Κύπρο αντίστοιχα, παρουσίασε τη...