Αρχική Κύριες Ειδήσεις Δημοπρασία: Πόσα «έπιασε» το πρώτο sms στην ιστορία;
Κύριες ΕιδήσειςΤεχνολογία

Δημοπρασία: Πόσα «έπιασε» το πρώτο sms στην ιστορία;

Share
Default Featured Image
Share

Το πρώτο SMS στην ιστορία, που στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία, με τη μορφή NFT, αυτής της «μη ανταλλάξιμης ψηφιακής μάρκας», έναντι 107.000 ευρώ (132.680 ευρώ μαζί με την προμήθεια), σε δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Aguttes στη Γαλλία.

Ο αγοραστής, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είναι Καναδός και εργάζεται στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Στο εξής θα είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης ενός ψηφιακού αντιγράφου του αυθεντικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας με το οποίο μεταδόθηκε αυτό το SMS.

Το SMS είχε σταλεί στον Ρίτσαρντ Τζέρβις, έναν συνεργάτης της Vodafone. Αποτελείται από 15 χαρακτήρες που συνθέτουν την ευχή «Καλά Χριστούγεννα».

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ερευνητές: Η φετινή περίοδος πυρκαγιών ίσως είναι η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία

Οι πυρκαγιές προαναγγέλλονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο κατά τη φετινή χρονιά στον...

ΕλλάδαΚύριες Ειδήσεις

Γιούνκερ: “Μου πρότειναν να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη για το χρέος”

Νέες αποκαλύψεις έγιναν στο δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό» των Ελένης...

ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Η ΕΕ εξετάζει «νόμιμη» θανάτωση προστατευόμενων ειδών για έργα AI και βιομηχανίας

Χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους κανόνες προστασίας...