Αρχική Κύπρος Αστυνομικά Αναζητούνται 779 Ελληνοκύπριοι και 201 Τουρκοκύπριοι
ΑστυνομικάΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Αναζητούνται 779 Ελληνοκύπριοι και 201 Τουρκοκύπριοι

Share
Default Featured Image
Share

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» χθες αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Χακκί Μουφτουζαντέ, το μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) εκ μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς. Σύμφωνα με τον κ. Μουφτουζαντέ από το 2006 που άρχισε τις εργασίες της η Επιτροπή εντοπίστηκαν 1,179 αγνοούμενοι από τους συνολικά 2.022.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Μουφτουζαντέ είπε ότι ταυτοποιήθηκαν 1,022 άτομα, 731 Ελληνοκύπριοι και 291 Τουρκοκύπριοι και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι αναλύσεις DNA των προσώπων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Σημείωσε επίσης, ότι αναζητούνται ακόμη 201 Τουρκοκύπριοι και 779 Ελληνοκύπριοι.

Διαβάστε επίσης: Εκδήλωση διαμαρτυρίας 40 Βρετανών έξω από την ΑΔΕ Πάφου για τα μέτρα

Αναφέροντας ότι αντιμετώπισε και η ΔΕΑ προβλήματα λόγω της πανδημίας, είπε ότι στην περίοδο της πανδημίας διενεργήθηκαν 160 ανασκαφές και εντοπίστηκαν 38 αγνοούμενοι.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΠολιτική

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της Ολγκίν ενόψει άτυπης πολυμερούς για το Κυπριακό

Νέο κύκλο επαφών με τους δύο ηγέτες πραγματοποιεί η Προσωπική Απεσταλμένη του...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Ο Παγκόσμιος χάρτης ειρήνης – πόσο ασφαλής είναι η Κύπρος;

Οι χώρες που διακρίνονται για την ασφάλειά τους συνδυάζουν συνήθως χαμηλά επίπεδα...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Μουντιάλ 2026: Η FIFA αναθεωρεί την απαγόρευση και επιτρέπει τα μπουκάλια νερού στα γήπεδα

Η FIFA αναθεώρησε την αρχική απαγόρευση μεταφοράς πλαστικών μπουκαλιών νερού στα γήπεδα...