Αρχική Πολιτική Επιστολή ΓΓ ΑΚΕΛ σε Πετρίδη για χρεώσεις τραπεζών
Πολιτική

Επιστολή ΓΓ ΑΚΕΛ σε Πετρίδη για χρεώσεις τραπεζών

Share
Default Featured Image
Share

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου με αφορμή τις αυξήσεις σε χρεώσεις που ανακοίνωσαν τράπεζες για κάποια είδη λογαριασμών τους.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στην επιστολή του χαρακτηρίζει ως πρόκληση την απόφαση των τραπεζών καθώς όπως σημειώνει αυτές οι αυξήσεις γίνονται εν μέσω μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας.

Ο κ. Στεφάνου στην επιστολή του σημειώνει πως οι αυξήσεις έχουν ενταθεί μετά τις αποφάσεις για διάλυση του Συνεργατισμού, ζητώντας όπως προχωρήσουν με διαβούλευση με τον τραπεζικό τομέα με στόχο την απόσυρση των αυξήσεων και την αξιολόγηση μελλοντικών κινήσεων.

Αυτούσια τα όσα ανέφερε στην επιστολή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ:

Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ: Το κράτος έχασε το μοναδικό εμπορικό λιμάνι της χώρας

«Οι πρόσφατες αποφάσεις δύο εμπορικών τραπεζών για αυξήσεις σε υπηρεσίες τους, αποτελούν πρόκληση σε βάρος της κυπριακής κοινωνίας διότι συνιστούν μονομερείς ενέργειες, οι οποίες γίνονται σε περίοδο μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας ένεκα της πανδημίας.

Πρόκειται για συνέχεια μιας σειράς αυξήσεων σε χρεώσεις και τέλη που επιβάλλονται από τις τράπεζες και εκτείνονται πέραν των εξόδων τήρησης και διαχείρισης λογαριασμών σε έξοδα που αφορούν τη διαχείριση δανείων και άλλων βασικών υπηρεσιών. Αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις.

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το φαινόμενο των συνεχών αυξήσεων έχει ενταθεί μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τη διάλυση του Συνεργατισμού. Οι αυξήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η συγκέντρωση του τραπεζικού τομέα σε λιγότερες και μεγαλύτερες τράπεζες έχει επιβαρύνει σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Με βάση τα πιο πάνω θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση πρόσκληση του τραπεζικού κλάδου σε διαβούλευση με στόχο την άμεση απόσυρση των μονομερών αποφάσεων και την αξιολόγηση των μελλοντικών κινήσεων ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχες αποφάσεις στο μέλλον».

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΕλλάδαΚύπροςΠολιτική

Σύσταση κοινής ομάδας Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού

Στη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με καθημερινό συντονισμό για την αντιμετώπιση του...

ΠολιτικήΠολιτισμός

Νεάντερταλ: τα βρέφη τους μεγάλωναν δυο φορες πιο γρήγορα από τους σύγχρονους ανθρώπους

Μια νέα μελέτη σχετικά με ένα βρέφος Νεάντερταλ από το σπήλαιο Αμούντ...

ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Γιατί τόσο μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς διεθνώς;

Πώς και γιατί η ακροδεξιά κατάφερε από απαξιωμένη, περιθωριακή πολιτική δύναμη μεταπολεμικά...

ΠολιτικήΤεχνολογία

Γιατί η αναμονή για το ασανσέρ φαίνεται να διαρκεί μια αιωνιότητα – Η μαθηματική εξήγηση

Δύο επιστημόνες προσπαθούσαν να κατανοήσουν γιατί οι περισσότεροι ανελκυστήρες πάνε στην αντίθετη...