Αρχική Κόσμος Φλόριντα: Νέο νομοσχέδιο αποσύρει τον διάλογο για ΛΟΑΤΚΙ σε σχολεία
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Φλόριντα: Νέο νομοσχέδιο αποσύρει τον διάλογο για ΛΟΑΤΚΙ σε σχολεία

Share
Default Featured Image
Share

Μαθητές συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που υποστηρίζεται από τους Ρεπουμπλικάνους και το οποίο θα απαγορεύει τη συζήτηση στην τάξη για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, Γουίντερ Παρκ, Φλόριντα, SOCIAL MEDIA VIA REUTERS

Οι βουλευτές της Φλόριντα στις ΗΠΑ ενέκριναν χθες Τρίτη ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων και με το οποίο θα απαγορεύεται η συζήτηση σε σχολικές τάξεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά και την ταυτότητα φύλου σε πολλούς νεαρούς μαθητές, παρά τις διαμαρτυρίες των μαθητών που χαρακτήριζαν το μέτρο ως μεροληπτικό και άστοχο.

Το νομοσχέδιο, το οποία αποκαλείται από τους αντιπάλους του ως το νομοσχέδιο «μην λες την λέξη ομοφυλόφιλος», έχει διχάσει τις ΗΠΑ και αποτελεί ”μήλο της Εριδος” μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων σχετικά με το τι πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία τα παιδιά σχετικά με τη φυλή και το φύλο. Οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι το νομοσχέδιο περιθωριοποιεί τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος επιδιώκει να επανεκλεγεί φέτος, έχει δηλώσει ανοικτά την υποστήριξή του σε αυτό που επίσημα ονομάζεται νομοσχέδιο για τα «Γονικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση». Ο ΝτεΣάντις και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι θέλουν να δώσουν στους γονείς περισσότερο έλεγχο για το τι μαθαίνουν τα μικρά παιδιά στο σχολείο.

Οι Δημοκρατικοί λένε ότι τέτοιες πολιτικές θα βλάψουν την κοινότητα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανς και των queer. Το μέτρο της Φλόριντα απαγορεύει τη διδασκαλία στα δημόσια σχολεία σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου για τους μαθητές από το νηπιαγωγείο έως την τρίτη τάξη, δηλαδή στις ηλικίες από 5 έως 9 ετών περίπου.

Πηγή: Reuters

GREENPRESSCYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Σημεία και Τέρατα στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας Yπήκοος τρίτης χώρας έλαβε €231.907 ενώ είχε ληγμένες άδειες παραμονής

Πράγματα και θαύματα καταγράφονται σε έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας...

ΑθλητικάΚύριες ΕιδήσειςΠοδόσφαιρο Κύπρος

Με φόρα τίτλου η Ομόνοια: αυτοπεποίθηση, βάθος και στόχος μέχρι τέλους

Θετικό κλίμα, αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρος στόχος ενόψει της τελικής ευθείας Η Μεγάλη...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Καταιγιστικές εξελίξεις: Καταθέσεις, USB και αντικρουόμενοι ισχυρισμοί στην υπόθεση Δρουσιώτη

Τρέχουν οι εξελίξεις γύρω από τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη...

ΕλλάδαΚύριες Ειδήσεις

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην Τουρκία: αναφορές σε ελληνοτουρκικό πόλεμο – “Ας θυμηθούν την Κύπρο και τα Ίμια”

Το τελευταίο διάστημα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ακούγεται όλο και πιο συχνά...