Αρχική Κόσμος Κραυγή απελπισίας από πολιορκημένους στην Μαριούπολη: ” Ζούμε τις τελευταίες μας στιγμές”
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Κραυγή απελπισίας από πολιορκημένους στην Μαριούπολη: ” Ζούμε τις τελευταίες μας στιγμές”

Share
Default Featured Image
Share

«Ζούμε ίσως τις τελευταίες ημέρες μας, αν όχι τις τελευταίες ώρες μας», ανέφερε ουκρανός αξιωματικός υπό πολιορκία στη Μαριούπολη, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να επέμβει και να τους «βγάλει» από εκεί με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σήμερα.

«Ο εχθρός έχει δεκαπλάσια δύναμη από εμάς», ανέφερε ο κυβερνήτης Σερχίι Βολίνα, της 36ης ταξιαρχίας του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, που είναι οχυρωμένος στο τεράστιο συγκρότημα της σιδηρουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη (νοτιοανατολικά), τον τελευταίου θύλακα που απομένει στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας αυτό.

«Απευθύνουμε έκκληση και εκλιπαρούμε όλους τους ηγέτες του κόσμου να μας βοηθήσουν. Τους ζητάμε να προχωρήσουν σε διαδικασία για να μας βγάλουν από εδώ και να μας πάνε στο έδαφος κάποιας τρίτης χώρας».

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Βολίνα ο ρωσικός στρατός έχει «το πλεονέκτημα στον αέρα, στο πυροβολικό, σε χερσαίες δυνάμεις, σε εξοπλισμό και στα άρματα μάχης».

«Υπερασπιζόμαστε μόνο ένα σημείο –το εργοστάσιο Αζοφστάλ–, όπου πέρα από τους στρατιωτικούς βρίσκονται επίσης άμαχοι που μετατράπηκαν σε θύματα αυτού του πολέμου», συνεχίζει.

Διαβάστε επίσης: Προσχέδιο για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Νέο τελεσίγραφο από τη Μόσχα

Η Μόσχα κάλεσε ξανά τους τελευταίους αμυνόμενους στη Μαριούπολη να σταματήσουν την «παράλογη αντίσταση», υποσχόμενη ότι θα «σωθεί η ζωή» των μαχητών που είναι οχυρωμένοι στο συγκρότημα της Αζοφστάλ εάν παραδοθούν.

Στο Κίεβο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε κατά τη διάρκεια του βραδινού του διαγγέλματος ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη παραμένει «πολύ σοβαρή», «δύσκολη όσο μπορεί να είναι», κατηγορώντας τον ρωσικό στρατό πως εμπόδισε όλες τις προσπάθειες να οργανωθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων.

Από την πλευρά του, ο ρώσος υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ ανέφερε ότι κανένας δεν χρησιμοποίησε τον ανθρωπιστικό διάδρομο που άνοιξε χθες και πρόσθεσε πως θα ανοίξει εκ νέου σήμερα το απόγευμα.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα μέρη αλληλοκατηγορούνται για υπονόμευση των προσπαθειών να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις εμπόλεμες ζώνες. Η Μόσχα κατηγόρησε επανειλημμένα τους αμυνόμενους στη Μαριούπολη πως χρησιμοποιούν άμαχους σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠολιτισμός

Η Μαρινέλλα έφυγε σε ηλικία 87 ετών – Το τέλος μιας θρυλικής πορείας στο ελληνικό τραγούδι

Η σπουδαία ερμηνεύτρια άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών,...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Περιβαλλοντικό Έγκλημα στον Παραλιακό Χώρο Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Δείτε βίντεο

To Πράσινο κόμμα της Κύπρου ανέδειξε ένα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα που βρίσκεται...

Web TVΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Ανακοίνωση υποψηφίων Βουλευτικές Εκλογές 2026 Απο τo Πράσινο Κόμμα της Κύπρου

«Αν κουράστηκες, αν πληγώθηκες, αν θες κάτι καινούργιο, έλα μαζί μας.Ψηφίζουμε καθαρά...