Αρχική Πολιτική Νίκος Χριστοδουλίδης. Eξετάσεις τετραμήνωνο έχει ενισχύσει το μαθησιακό άγχος.
Πολιτική

Νίκος Χριστοδουλίδης. Eξετάσεις τετραμήνωνο έχει ενισχύσει το μαθησιακό άγχος.

Share
Default Featured Image
Share

Όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, δεν πέτυχαν τους στόχους τους τα τετράμηνα σημείωσε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας ότι ο θεσμός έχει ενισχύσει το μαθησιακό άγχος. Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι είναι υπερ της κατάργησης των τετραμήνων. 

Υπέρ της κατάργησης των τετραμήνων τάχθηκε και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, σημειώνοντας πως θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση. Σημείωσε άκόμη ότι  θα συσταθεί εθνική επιτροπή που θα ασχοληθεί με το πως θα λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα και πρόσθεσε πως η παιδεία δεν πρέπει να είναι εξετασιοκεντρική.

Ομοίως και ο Χρίστος Χρίστου, τάσσεται υπερ της κατάργησης του θεσμού των τετραμήνων, υποδεικνύοντας πως είναι ένα εκ των δύο κομμάτων που δεν ψήφισε τα τετράμηνα. «Το σύστημα έχει αποτύχει» επεσήμανε ο κ. Χρίστου σημειώνοντας πως θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Να καλλιεργηθεί εθνική και θρησκευτική ταυτότητα ανέφερε ο κ. Χρίστου.

Σε κανένα θέμα δεν πρέπει να επικρατεί ο δογματισμός ούτε η απλούστευση ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερο αγαθό από την καλύτερη μόρφωση στα παιδιά. Πρόσθεσε ακόμη πως πως τα τετράμηνα θα πρέπει να αξιολογηθούν χωρίς δογματισμούς τον επόμενο χρόνο.

 

 

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΠολιτική

Ανασχηματισμός Χριστοδουλίδη: Ενισχυμένο το ΔΗΚΟ – Οι νέοι υπουργοί και οι αποχωρήσεις

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Προεδρικού για τον ανασχηματισμό, η τελετή...

ΚοινωνίαΚόσμοςΚύπροςΠολιτική

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα στις πυρκαγιές

Τη βαθιά του θλίψη για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν διάφορες περιοχές...

ΚύπροςΠολιτική

Χριστοδουλίδης: Συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο μετά τις ανακοινώσεις Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο τη Δευτέρα....