Αρχική Web TV Παγκόσμια Ημέρα ΜΚΟ
Web TV

Παγκόσμια Ημέρα ΜΚΟ

Share
Default Featured Image
Share

Η Παγκόσμια Ημέρα ΜΚΟ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Φεβρουαρίου για να τιμήσει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και να υπενθυμίσει στην παγκόσμια κοινότητα την φιλάνθρωπη δράση τους.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον λετονικής καταγωγής βρετανό κοινωνικό επιχειρηματία Μάρκις Σκαντμάνις, έναν άνθρωπο παθιασμένο με τη δημιουργία οργανισμών που συμβάλλουν θετικά στην βιώσιμη καινοτομία και τεχνολογία, και υιοθετήθηκε πρώτα από το Συμβούλιο των Κρατών της Βαλτικής Θάλασσας το 2010 και στην συνέχεια από διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ και η Ε.Ε.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) είναι συνήθως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί (τοπικοί και διεθνείς), ανεξάρτητοι (αλλά υποστηριζόμενοι συχνά) από κυβερνήσεις και διεθνείς κυβερνητικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται σε τομείς, ανθρωπιστικούς, κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτικούς, οικολογικούς, προστασίας των ανρθωπίνων δικαιωμάτων, θρησκευτικούς κ.α.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα δείτε βίντεο από τη δράση του ΜΚΟ Πράσινη Ασπίδα που έχει βάλι ως στόχο να πρασινίσει την Κύπρο μας. 

Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/485
© SanSimera.gr

Share
Σχετικά Άρθρα
Web TVΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Ανακοίνωση υποψηφίων Βουλευτικές Εκλογές 2026 Απο τo Πράσινο Κόμμα της Κύπρου

«Αν κουράστηκες, αν πληγώθηκες, αν θες κάτι καινούργιο, έλα μαζί μας.Ψηφίζουμε καθαρά...

Web TVΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Πράσινο Κόμμα της Κύπρου το φωνάζουμε εδώ και χρόνια .«Πεταμένοι» 200.000 σκύλοι στην Κύπρο – Απέτυχαν όλοι: φορείς, κόμματα, καταφύγια

  Απέτυχαν όλοι: φορείς, κόμματα, καταφύγια Περισσότεροι από διακόσιες χιλιάδες σκύλοι, συμπεριλαμβανομένων...

Web TVΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον & Άνθρωπος

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ EΚΛΟΓΕΣ 2026 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ philenews.com Υποψηφιότητες των Κομμάτων

Προσωπικά Δεδομένα & Βιογραφικά Υποψηφίων Τα στοιχεία των υποψηφίων προέρχονται από δημόσια...