Αρχική Κύπρος Υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών
ΚύπροςΠολιτική

Υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών

Share
Default Featured Image
Share

Υπογράφηκε χθες, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για πρώτη φορά, συλλογική σύμβαση εργασίας που καλύπτει σχεδόν 3.000 εργαζόμενους στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, η διετής συλλογική σύμβαση εργασίας προνοεί βελτίωση μισθών, ρύθμιση του ωραρίου εργασίας και άλλων παρεμφερών ωφελημάτων, ενώ ειδικότερα ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία.

Η ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ θεωρεί ως πολύ θετική εξέλιξη τη ρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον συγκεκριμένο κλάδο, στον οποίο οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμιά απολύτως κατοχύρωση.

Αναφέρεται επίσης ότι η σύναψη συλλογικής σύμβασης στον κλάδο θα είναι επωφελής τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις, γιατί κατά αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η αδήλωτη και παράνομη εργασία.

Σημειώνεται τέλος η καθοριστική συμβολή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων στη συνομολόγηση της σύμβασης.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΕλλάδαΠολιτική

Σοκ στο Survivor: Παίκτης υπέστη ακρωτηριασμό μετά από σοβαρό ατύχημα

Εσπευσμένα στον Άγιο Δομίνικο οι γονείς του. Πολύ δυσάρεστα είναι τα νέα...

ΑστυνομικάΚύπροςΠολιτική

Καταρρέουν οι ισχυρισμοί για την “Σάντη” σύμφωνα με την έκθεση των ανακριτών

Η έκθεση του ειδικού κλιμακίου της Αστυνομίας για την υπόθεση «Σάντη», η...

ΚύπροςΠολιτική

Νέος Δικαστής του Ανωτάτου ο Αλέξανδρος Παναγιώτου – Χριστοδουλίδης: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

«Η παρουσία ανθρώπων με εμπειρία, γνώση και αποδεδειγμένο ήθος στα ανώτατα δικαστικά...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στη συνάντηση με Έρχιουρμαν οι προκλήσεις στη νεκρή ζώνη και το Κυπριακό

Σε ό,τι αφορά τις Βουλευτικές Εκλογές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν...