Αρχική Πολιτική Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω»: Εξασφαλίζει φαγητό σε 1.350 μαθητές
ΠολιτικήΤοπικά

Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω»: Εξασφαλίζει φαγητό σε 1.350 μαθητές

Share
Default Featured Image
Share

Το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του οργανισμού «Σοφία για τα Παιδιά» συνεχίζει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και ρατσισμό με σκοπό να μπορούν όλα μαζί να τρώνε χαρούμενα στα ολοήμερα σχολεία.

Τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα προσφέρει καλομαγειρεμένο υγιεινό φαγητό σε 1.350 παιδιά. Καλύπτει τις ανάγκες 18 ολοήμερων δημοτικών σχολείων και 10 νηπιαγωγείων.
Μαρίνα Σιακόλα, Πρόεδρος Οργανισμού «Σοφία για τα Παιδιά»

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά και στο δικαίωμα τους να έχουν υγιεινό φαγητό το μεσημέρι στεκόμαστε ενάντια στο ρατσισμό και την ανισότητα».

Το Δημοτικό Σχολείο Ανθούπολης συμμετέχει στο πρόγραμμα και σε μια όμορφη τελετή εγκαινίων στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας, ευχαρίστησαν τον Οργανισμό “Σοφία για τα Παιδιά” και την τσιμεντοποιία Βασιλικού που αποτελεί τον αποκλειστικό χορηγό για τη σίτιση των μαθητών του σχολείου.
Αθηνά Μιχαηλίδου, Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας

«Αγκαλιάζεται ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου και από αυτούς τους οργανισμούς ουσιαστικά στηρίζεται αυτούς τους οργανισμούς σε αρκετά σχολεία παγκύπρια, ως κράτος έχουμε θέση τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου ως προτεραιότητα».
Αντώνιος Αντωνίου, Εκτελεστικός Πρόεδρος Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

«Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ έχει κάποια χρόνια που στηρίζουμε το ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά ειδικά σε ό,τι αφορά παιδάκια».

Ανέλαβαν μάλιστα και ρόλο βοηθών κουζίνας και να σερβίρουν στα παιδιά το φαγητό της ημέρας.

Το φαγητό προετοιμάζεται στην κουζίνα του σχολείου από μαγείρισσες που εργοδοτούνται γι’ αυτό τον σκοπό και που συνήθως είναι μαμάδες με παιδιά στο σχολείο.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Παρά τις ανησυχίες,φαίνεται να έκλεισε σε θετικό κλίμα η συζήτηση Χριστοδουλίδη Έρχιουμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ...

Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Χριστοδουλίδης–Έρχιουρμαν: Η πρώτη συνάντηση σήμερα μετά τις οδηγίες Γκουτέρες

Πραγματοποιείται σήμερα η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Έρχιουρμαν υπό...

ΚόσμοςΠολιτική

Ιράν: Ευθεία προειδοποίηση στη Βουλγαρία γιατί «βοηθάει τις ΗΠΑ

Ιράν: Ευθεία προειδοποίηση στη Βουλγαρία γιατί «βοηθάει τις ΗΠΑ» – «Δεν θα...

ΑθλητικάΠολιτική

Η Μπαρτσελόνα προαναγγέλλει καμπ στα κατεχόμενα με αναφορά σε «Βόρεια Κύπρο» – Δείτε την ανάρτηση με τίτλο «Lefkosa Camp»

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της Μπαρτσελόνα να συμπεριλάβει στην επίσημη ιστοσελίδα...