Αρχική Κόσμος Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του παυθέντα προέδρου Γιουν
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του παυθέντα προέδρου Γιουν

Share
Default Featured Image
Share

Σχεδόν ένα μήνα από την απόφαση να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και τα δραματικά γεγονόταν που ακολούθησαν, είναι σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση της απόφασης του Γιουν Σοκ-γελ

Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του παυθέντα προέδρου Γιουν

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα εξέδωσε την Τρίτη ένταλμα σύλληψης και έρευνας του παυθέντα προέδρου Γιουν Σοκ-γεολ εξαιτίας της ματαιωθείσας προσπάθειάς του να κηρύξει στρατιωτικό νόμο.

«Δεν ορίστηκε κανένα χρονοδιάγραμμα για τη συνέχεια των διαδικασιών» αυτών, διευκρίνισαν οι αρμόδιες Αρχές.

Έχει ωστόσο παυθεί από τα καθήκοντά του μέχρι να επιβεβαιώσει ή να ακυρώσει ο κορυφαίος δικαστικός θεσμός της χώρας την αποπομπή του. Έχει προθεσμία για αυτό ως τα μέσα του Ιουνίου.

Ο Γιουν προκάλεσε σοκ στη χώρα στις 3 Δεκεμβρίου, όταν προς γενική κατάπληξη ανακοίνωσε πως κήρυξε στρατιωτικό νόμο κι έστειλε τον στρατό στο κοινοβούλιο για να το φιμώσει. Αλλά υποχρεώθηκε να πάρει τα μέτρα αυτό πίσω δεχόμενος ασφυκτική πίεση από τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας και χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους.

Ο υπηρεσιακός ηγέτης της παράταξής του, Γκουόν Σονγκ-ντονγκ, χαρακτήρισε ανάρμοστη την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος εν ενεργεία προέδρου.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Δύο τραπεζίτες στην Κύπρο με απολαβές άνω του €1 εκατ. το 2024 – Στους 23 η Ελλάδα

Δύο τραπεζίτες στην Κύπρο είχαν το 2024 απολαβές πέραν του €1 εκατ....

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

“Στήνουν τετελεσμένα με τανκς” – Καραχάν καταγγέλλει κινήσεις στο Πέργαμος

Φωτογραφία από τα κατοχικά τανκς στο Πέργαμος ανάρτησε ο Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Υγειονομική βόμβα στην Έγκωμη – Καταγγελίες για τον εγκαταλελειμμένο “Οθέλλο”

Παρά τα επανειλημμένα καμπανάκια του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου  για τους κινδύνους...