Αρχική Κόσμος Πάνω από 100 δελφίνια εξόκειλαν σε παραλία της Σομαλίας – Τα περισσότερα είναι νεκρά
ΚόσμοςΠεριβάλλον & Άνθρωπος

Πάνω από 100 δελφίνια εξόκειλαν σε παραλία της Σομαλίας – Τα περισσότερα είναι νεκρά

Share
Default Featured Image
Share

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 100 θαλάσσια θηλαστικά εξόκειλαν χθες, Πέμπτη, το απόγευμα σε μια παραλία που βρίσκεται ανάμεσα στο λιμάνι Μποσάσο και στην παραλία Μαρεέκο, στη νότια περιφέρεια Πούντλαντ.

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Αλιείας συνεργάζονται για να ερευνήσουν κατεπειγόντως αυτό το ασυνήθιστο περιστατικό», ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση, η οποία επίσης υποσχέθηκε να διεξάγει επίσημη έκθεση για τα πιθανά αίτια.

Ο ακριβής αριθμός των δελφινιών δεν επιβεβαιώθηκε, διευκρίνισαν οι περιφερειακές αρχές, προσθέτοντας ότι «οι κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν πως περίπου εκατό δελφίνια εξόκειλαν στην ακτή».

Κάτοικοι έσωσαν περίπου 30 δελφίνια

Σε μήνυμά του που ανήρτησε σήμερα στο Facebook, το υπουργείο Περιβάλλοντος της Πούντλαντ γνωστοποίησε πως οι κάτοικοι κατάφεραν να σώσουν περίπου 30 δελφίνια και να τα ξαναβάλουν στο νερό.

«Ο αριθμός των δελφινιών που εξόκειλαν στην ακτή φθάνει τα 140 και τα περισσότερα απ’ αυτά είναι νεκρά, αν και ορισμένα είναι ακόμη στη ζωή», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Αμπουλαχί Μούσε.

«Είναι ένα φρικτό περιστατικό, δεν είχαμε ποτέ ως τώρα δει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν παρόμοιους αριθμούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το επεισόδιο μπορεί να οφείλεται σε δίχτυα παράνομης αλιείας και σε μόλυνση του νερού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκτός ορίων: Ο κατώτατος μισθός δεν φτάνει ούτε για το ενοίκιο

Η στέγαση και οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών...

ΚόσμοςΠολιτικήΠολιτισμός

Σάντσεθ: “Η Ισπανία είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας” – Εκτός Eurovision 2026 λόγω Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ υπερασπίστηκε σήμερα την «συνεπή» απόφαση της Ισπανίας να...

ΑθλητικάΚόσμοςΠεριβάλλον & ΆνθρωποςΠοιοι Είμαστε

Μουντιάλ 2026: Σοβαρός κίνδυνος ακραίας ζέστης για παίκτες-φιλάθλους

Σοβαρές ανησυχίες για τις συνθήκες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 εκφράζουν επιστήμονες...