Αρχική Περιβάλλον ανακύκλωση Αν μπορώ εγώ, μπορείτε κι εσείς – Έφηβος-πρότυπο ανακυκλώνει 625.000 μπαταρίες και εμπνέει τον κόσμο
ανακύκλωσηΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Αν μπορώ εγώ, μπορείτε κι εσείς – Έφηβος-πρότυπο ανακυκλώνει 625.000 μπαταρίες και εμπνέει τον κόσμο

Share
Default Featured Image
Share

Ο 15χρονος ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Recycle My Battery» και τώρα, στα 15 του χρόνια, έχει ήδη ανακυκλώσει πάνω από 625.000 μπαταρίες και έχει τοποθετήσει πάνω από 1.000 κάδους μπαταριών σε σχολεία, βιβλιοθήκες και επιχειρήσεις για να κάνει την ανακύκλωση ευκολότερη.

Όταν ο Νιχάλ Ταμανάνα ήταν μόλις 10 ετών, έμαθε στις ειδήσεις για μια μπαταρία ιόντων λιθίου που εξερράγη σε ένα εργοστάσιο απόθεσης απορριμμάτων.

Το γεγονός τον προβλημάτισε και κάνοντας μια μικρή έρευνα έμαθε για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που ενέχουν οι μπαταρίες που αφήνονται σε χωματερές, οπότε αποφάσισε να κάνει κάτι.

Ο Ταμμάνα ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Recycle My Battery» και τώρα, στα 15 του χρόνια, έχει ήδη ανακυκλώσει πάνω από 625.000 μπαταρίες -και έχει τοποθετήσει πάνω από 1.000 κάδους μπαταριών σε σχολεία, βιβλιοθήκες και επιχειρήσεις για να κάνει την ανακύκλωση ευκολότερη.

Οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να επισκεφθεί το RecycleMyBattery.org για οδηγίες σχετικά με το πώς να κάνει τα σχολεία και τις επιχειρήσεις του καλύτερα ως προς την ανακύκλωση μπαταριών.

Learn about battery recycling from Recycle My Battery Team!

Παγκόσμια επιρροή
Ο έφηβος από το Μονρόε του Νιου Τζέρσεϊ έχει επηρεάσει και άλλες χώρες πέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες με την οργάνωση του. Η ιστορία και η αποστολή του Ταμμάνα παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα γερμανικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, ενσωματώνοντας την ανακύκλωση μπαταριών στα σχολικά προγράμματα σπουδών.

Συνεργάζεται επίσης με την B-cycle, τη μεγαλύτερη εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών της Αυστραλίας, ώστε η χώρα να υιοθετήσει την πρωτοβουλία του να τοποθετήσει κάδους μπαταριών σε σχολεία σε όλη τη χώρα.

Τελευταία, ο Νιχάλ εργάζεται πάνω σε ένα πρόγραμμα υπολειμματικής φόρτισης, αναπτύσσοντας ένα πρωτότυπο (το οποίο επιβεβαιώθηκε από έναν εμπειρογνώμονα του Πανεπιστημίου του Waterloo) για την εξαγωγή της ενέργειας που απομένει στις ήδη χρησιμοποιημένες μπαταρίες, η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τα εργοστάσια ανακύκλωσης μπαταριών.

Με τη συμμετοχή 1.000 εθελοντών από όλον τον κόσμο, το «Recycle My Battery» εκπαιδεύει το κοινό σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες της απόρριψης μπαταριών στα σκουπίδια.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση διερεύνησε τις επιπτώσεις μιας κανονικής αλκαλικής μπαταρίας, στην ποιότητα του εδάφους. Η μπαταρία αύξησε δραματικά τα επίπεδα αλάτων, καθιστώντας το έδαφος τοξικό, με ένα ανησυχητικό pH 13,01 – πολύ πέρα από το κατάλληλο όριο για οποιαδήποτε βλάστηση.

Με στόχο την ανακύκλωση 1 εκατομμυρίου μπαταριών μέχρι το τέλος του έτους, μέσω πρωτοβουλιών, ο Ταμμάνα καλεί κοινότητες και οργανισμούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Από τη δημιουργία κάδων για μπαταρίες μέχρι την ευαισθητοποίηση, κάθε ενέργεια συμβάλλει σε έναν καθαρότερο και υγιέστερο πλανήτη.

«Αν εγώ μπορώ να κάνω τη Γη ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε, μπορείτε κι εσείς…. Αν μπορείτε εσείς, μπορούμε όλοι», δήλωσε ο Ταμμάνα.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ξεβράστηκε ξανά νεκρό δελφίνι σε παραλία της Πάφου

Ανησυχία προκαλεί νέο περιστατικό με νεκρό δελφίνι στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου. ...

ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Βρέφος που βρέθηκε κάτω από το πάτωμα σπιτιού κηδεύτηκε έπειτα από έναν αιώνα στην Αγγλία

Περισσότερα από 100 χρόνια μετά τον θάνατό του, ένα βρέφος που εντοπίστηκε...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Το ψευδοκράτος χαρακτηρίζει «άκυρη» τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για ΦΑ

Με επιστολή που διαβιβάστηκε στα Ηνωμένα Έθνη από την Τουρκία εκ μέρους...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Από το 1,5% στο 3%: Διπλασιάστηκε ο πληθωρισμός στην Κύπρο μέσα σε έναν μήνα

Στο 3,0% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2026,...