Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου,τα εύσημα και τα συγχαρητήρια στο Πράσινο Κόμμα Κύπρου και στην ΜΚΟ Πράσινη Ασπίδα

Δημοφιλή Άρθρα

More articles

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, θέλει να δώσει τα εύσημα και τα συγχαρητήρια στο Πράσινο Κόμμα Κύπρου και στην ΜΚΟ Πράσινη Ασπίδα για την τεραστίων διαστάσεων δενδροφύτευση στο Σούνη – Ζανατζιά την Κυριακή 25/1/2026.
Σε μια καμένη γη, εκεί όπου η καταστροφή της φύσης είναι ακόμη νωπή και οι πληγές ανοιχτές, χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρόν σε μια πράξη ουσίας: δενδροφύτευση. Χωρίς κάμερες, χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα. Με τα χέρια στο χώμα και την ευθύνη στην πράξη.
Η απουσία της κυβέρνησης —και ιδιαίτερα της Υπουργού Γεωργίας— ήταν εκκωφαντική. Την ώρα που οι πολίτες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές της καμένης φύσης, η πολιτική ηγεσία που φέρει την κύρια ευθύνη για την προστασία της γης, των δασών και της άγριας ζωής επέλεξε για ακόμη μια φορά τη σιωπή και την απουσία.
Η Υπουργός Γεωργίας, που εμφανίζεται πρόθυμη σε δηλώσεις και φωτογραφίες όταν ίσως εξυπηρετείται η επικοινωνία, απουσίαζε από μια δράση που δεν προσφερόταν για δημόσιες σχέσεις αλλά απαιτούσε πολιτική βούληση και ειλικρίνεια. Η στάση αυτή δεν είναι τυχαία· είναι ενδεικτική μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως υποσημείωση και όχι ως προτεραιότητα.
Την ίδια στιγμή, η σχεδόν πλήρης απουσία προβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνει μια θλιβερή πραγματικότητα: η προστασία της φύσης δεν «πουλά», εκτός αν συνοδεύεται από εντυπωσιακές εικόνες και κενές υποσχέσεις.
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δηλώνει ξεκάθαρα:
η αναγέννηση της καμένης γης δεν θα έρθει από υπουργικά γραφεία ούτε από αναρτήσεις. Θα έρθει από τους πολίτες που δεν εγκαταλείπουν, από εκείνους που δρουν όταν η πολιτεία απουσιάζει.
Η φύση θυμάται.
Οι πολίτες θυμούνται.
Και η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο
ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ – 2/1/2026



- Advertisement -spot_img

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -spot_img