Uncategorized

Ειδήσεις

Share
Default Featured Image
Share

Καθόλου ικανοποιητική η πληρότητα των φραγμάτων

kouris17

Καθόλου ικανοποιητική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση πληρότητας των φραγμάτων λόγω της φετινής ανομβρίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Α` Λειτουργού Υδάτων Ανδρέα Μανώλη στο ΚΥΠΕ, “η πληρότητα όλων των φραγμάτων είναι 37% σε σύγκριση με 73% που ήταν πέρσι την ίδια ημέρα, αλλά στα φράγματα που είναι διασυνδεδεμένα με το σχέδιο του Νοτίου Αγωγού, που είναι τα πιο σημαντικά, η σημερινή πληρότητα είναι 25% σε σύγκριση με 66% πέρσι”.


Το φράγμα του Κούρρη χωρητικότητας 115,000 Ε.Κ.Μ. έχει πληρότητα 29,4% σε σύγκριση με 77,3% της αντίστοιχης. Ο Ασπρόκρεμμος χωρητικότητας 52,375 έχει πληρότητα 68,0% σε σύγκριση με 93,7% πέρσι. Στο Κανναβιού χωρητικότητας 17,168 η πληρότητα είναι 60,8% σε σύγκριση με 85,4%. Της Ευρέτου χωρητικότητας 24,000 έχει πληρότητα 66,8% σε σύγκριση 88,4%.

Απαισιόδοξη εικόνα παρουσιάζουν και τα φράγματα της Καλαβασού, Λευκάρων, Διπόταμου, Γερμασόγειας, Αρμίνου, Πολεμιδιών, Μαυροκάλυμπου και Βυζακιάς.


Share
Σχετικά Άρθρα
Uncategorized

Νέα παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει τους βασικούς “ενόχους” της πλαστικής ρύπανσης

Οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτών αποτελούν τα κυρίαρχα είδη θαλάσσιων απορριμμάτων...

Uncategorized

Ανησυχία για τον τουρισμό στην Κύπρο λόγω κόστους και πολιτικής αβεβαιότητας

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ACΤTA) βρίσκεται σε συνεχή επαφή με...

UncategorizedΠολιτικήΠολιτισμός

Eurovision: Βουλγαρία η μεγάλη νικήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της

19η η Κύπρος και 10η η Ελλάδα. Η φετινή βραδιά του μεγάλου...