Αρχική Uncategorized Ο Ακάμας για άλλη μια φορά στο προσκήνιο!
UncategorizedΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ο Ακάμας για άλλη μια φορά στο προσκήνιο!

Share
Default Featured Image
Share

Όλοι οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες είδαν με ικανοποίηση και ανακούφιση τη γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος για το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα. Οι όροι που έθεσε η γνωμάτευση, υιοθετούν αυτό που έθεσε ως στόχο το Πολεοδομικό Συμβούλιο, αλλά στο τέλος το ίδιο καταπάτησε.

Δηλαδή την προώθηση της συμπαγούς ανάπτυξης, την αποθάρρυνση της άναρχης ανάπτυξης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου της περιοχής.

Όμως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οικονομικά συμφέροντα, έχοντας τη συμπαράσταση συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού, οργανώνονται για να αποτρέψουν τη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου με τους όρους που έθεσε το Τμήμα Περιβάλλοντος. Ενδεικτική είναι και αλλαγή της στάσης του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γης Ακάμα, ο οποίος μέχρι πριν λίγες μέρες, και ενώ γνώριζε τη γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, ήταν υπέρμαχος της δημοσίευσης του Τοπικού Σχεδίου. Ο Σύνδεσμος «ξαφνικά» τάχθηκε εναντίον της δημοσίευσης του Σχεδίου και κάλεσε όλες τις Κοινότητες να το απορρίψουν. Θα παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις.

Α.Ν. 

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον & Άνθρωπος

«Παιδιά χωρίς φύση: Πώς η αστικοποίηση γεννά φόβο για το φυσικό περιβάλλον»

Η βιοφοβία αυξάνεται με την αστικοποίηση, ενώ οι ειδικοί προτείνουν περισσότερη επαφή...

ΚύπροςΠολιτική

Αγωνία κτηνοτρόφων για τον αφθώδη πυρετό – Στο τραπέζι ευελιξίες από την ΕΕ

«Δεν θέλουμε να πάμε απέναντι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε η Υπουργός...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλονΤοπικά

Νέο Πράσινο Σημείο στη Λάρνακα για ενίσχυση ανακύκλωσης και μείωση αποβλήτων

Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και στόχος είναι η ολοκλήρωση...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Εκτός λειτουργίας επτά κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Κύπρο λόγω κυβερνοεπιθέσεων

Προβλήματα παρουσιάζει και η ιστοσελίδα της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Για δεύτερο συνεχόμενο...