Αρχική Uncategorized Εγχείρηση με τη μέθοδο της ύπνωσης
Uncategorized

Εγχείρηση με τη μέθοδο της ύπνωσης

Share
Share

doctor

Μια γυναίκα στην Ιταλία υποβλήθηκεσε αναισθησία μέσω ύπνωσης πριν υποβληθεί σε επέμβαση για καρκίνο του δέρματος, σ’ ένα εγχείρημα που χαιρετίζεται σήμερα ως ορόσημο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην Πάντοβα από τον Ενρίκο Φέρο, καθηγητή Αναισθησιολογίας και Εντατικής Περίθαλψης στο πανεπιστήμιο της πόλης αυτής της βόρειας Ιταλίας. Χρειάσθηκε 10 λεπτά για να υπνωτίσει τη 42χρονη ασθενή και η επέμβαση διήρκεσε 20 λεπτά.

«Όταν η ασθενής αφυπνίσθηκε, δεν ανέφερε πόνο και πήρε αμέσως εξιτήριο», έγραψε ο Φέρο σε άρθρο του στην επιστημονική επιθεώρηση Anaesthesia. «Η υπόθεσή
μας επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της ύπνωσης και καταδεικνύει ότι μπορεί να είναι πολύτιμη ως μοναδική μέθοδος αναισθησίας σε επιλεγμένες περιπτώσεις», πρόσθεσε ο καθηγητής.


Μιλώντας στο ραδιοσταθμό της RAI, ο Φέρο εξήγησε τη μέθοδό του. «Συγκεντρώνεις την προσοχή του ασθενή σ’ ένα και μόνο πράγμα» ώστε να του αποσπάσεις την προσοχή από ο,τιδήποτε άλλο, του πόνου περιλαμβανομένου, δήλωσε.

Η ύπνωση δεν είναι πιθανό να λειτουργεί στο 10% ως 15% του πληθυσμού, διευκρίνισε. Ένα άλλο 10% ως 15% είναι «πολύ» ευαίσθητο σ’ αυτή, ενώ το υπόλοιπο του πληθυσμού έχει «μέση» ευαισθησία.

Η γυναίκα που υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Πάντοβα ανήκε στη «μεσαία» κατηγορία, δήλωσε ο Φέρο.

Πηγή:philenews

Share
Σχετικά Άρθρα
Default Featured Image
UncategorizedΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Από το Μαύρο στο Πράσινο: Χριστουγεννιάτικη πορεία ελπίδας πλημμύρισε το κέντρο της πόλης

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η...

Default Featured Image
Uncategorized

Διεθνής πίεση στο Ισραήλ: 15 χώρες υπογράφουν διακήρυξη για αναγνώριση της Παλαιστίνης

Η Γαλλία και άλλες 14 χώρες συνυπέγραψαν κοινή διακήρυξη που δείχνει ότι...

Default Featured Image
Uncategorized

Απέλαση ακτιβιστών του Madleen από το Ισραήλ – Ανάμεσά τους η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ακτιβιστές του Madleen-ανάμεσά του...