Αρχική Uncategorized Ανελέητη σφαγή φαλαινών στα νησιά Φερόε – Κόκκινη βάφτηκε η θάλασσα (photos)
Uncategorized

Ανελέητη σφαγή φαλαινών στα νησιά Φερόε – Κόκκινη βάφτηκε η θάλασσα (photos)

Share
Share

alt

 Για περισσότερους από τέσσερις αιώνες οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών Φερόε, 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σκωτίας, σφαγιάζουν φάλαινες πιλότους για το λίπος και το κρέας τους.

Η βάναυση παράδοση

κέντρισε το ενδιαφέρον του Αμερικανού φωτογράφου Benjamin Rasmussen από το Ντένβερ, ο οποίος επισκέφτηκε τα νησιά και κατέγραψε σκληρές εικόνες με την κάμερά του.

Στην σφαγή των φαλαινών συμμετέχουν ολόκληρα χωριά. Οι κάτοικοι με βάρκες εγκλωβίζουν κοπάδια κοντά στην ακτή και στη συνέχεια τα σφαγιάζουν, βάφοντας τη θάλασσα κόκκινη.

Μετά το κυνήγι, που λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι, το λίπος και το κρέας των ζώων που σφαγιάζονται μοιράζεται στα μέλη της κοινότητας.

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων ζητούν να τερματιστεί η πρακτική της σφαγής των φαλαινών, υποστηρίζοντας πως είναι απάνθρωπη, βάρβαρη και περιττή.

Σε ανελέητη σφαγή δελφινιών, στο πλαίσιο βάναυσης παράδοσης, επιδίδονται κάθε χρόνο και οι κάτοικοι της πόλης Taiji στη νοτιοανατολική Ιαπωνία.

Η «σκοτεινή» πόλη Taiji έγινε γνωστή μέσα από το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «The Cove» του φωτογράφου Λούι Ψυχογιού, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας την ανελέητη σφαγή δελφινιών στον κόλπο Hatakejiri Bay.

Share
Σχετικά Άρθρα
Uncategorized

Νέα παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει τους βασικούς “ενόχους” της πλαστικής ρύπανσης

Οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτών αποτελούν τα κυρίαρχα είδη θαλάσσιων απορριμμάτων...

Uncategorized

Ανησυχία για τον τουρισμό στην Κύπρο λόγω κόστους και πολιτικής αβεβαιότητας

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ACΤTA) βρίσκεται σε συνεχή επαφή με...

UncategorizedΠολιτικήΠολιτισμός

Eurovision: Βουλγαρία η μεγάλη νικήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της

19η η Κύπρος και 10η η Ελλάδα. Η φετινή βραδιά του μεγάλου...