Την κατάκτηση τίτλων με την ΑΕΚ έθεσε ως στόχο ο Σωφρόνης Αυγουστή στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του από την ομάδα της Λάρνακας. Ο Κύπριος τεχνικός σημείωσε πως η ΑΕΚ έχει αρκετά κοινά ως ομάδα με τον Απόλλωνα, στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν όλες οι συνθήκες για έναν προπονητή ώστε να δουλέψει και το όραμα της διοίκησης Άντρου Καραπατάκη.
Επίσης, ο Σωφρόνης Αυγουστή υπογράμμισε ότι έχει εξαιρετικές αναμνήσεις από τη θητεία του στην ΑΕΚ ως παίκτης, παραδέχθηκε ότι στο ρόστερ των Λαρνακέων υπάρχουν ποδοσφαιριστές τους οποίους ήθελε να είχε στον Απόλλωνα. Τόνισε πως όχι μόνο δεν τον φοβίζει ότι θα πιάσει άμεσα δουλειά αφου την Τετάρτη (25/11) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την ΑΕΛ σε μονό παιχνίδι κυπέλλου, αλλά του αρέσει κιόλας.
Όπως λέχθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκο Δημητρίου η συνεργασία των είναι μέχρι το Μάη του 2022.
Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο ίδιος και συνεργάτες του αποφάσισαν να γυρίσουν νέα σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ και υποσχέθηκε στον Σωφρόνη Αυγουστή ότι θα έχει ότι χρειάζεται για να πετύχει στο έργο του.
«Από σήμερα ξεκινά νέα σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ. Νιώσαμε την ανάγκη για αλλαγή και για περισσότερη δυναμική στην πορεία της ομάδας μας και γι’ αυτό πήραμε τις αποφάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κόντε για το έργο του. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον προηγούμενο προπονητή και τους συνεργάτες του. Θέλω να καλωσορίσω τον Σωφρόνη στην οικογένεια της ΑΕΚ. Είναι γνωστός για το σπουδαίο έργο που έχει επιδείξει στην προηγούμενη του ομάδα. Μας αρέσει ο τρόπος ποδοσφαίρου που παίζουν οι ομάδες του. Θα κάνουμε το παν για να πετύχει αυτή η προσπάθεια και θα έχεις ότι χρειάζεσαι για να πετύχεις στο έργο σου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΕΚ και ακολούθως πήρε το λόγο ο Σωφρόνης Αυγουστή.
Η αρχική του τοποθέτηση: «Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα προσπαθήσω να βάλω τη δική μου φιλοσοφία. ΙΟ λόγος που ήρθα είναι ότι αρκετοί παίκτες της ΑΕΚ ταυτίζονται με τον τρόπο σκέψης μου. Έχουμε ένα τελικό την Τετάρτη και οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Θέλω να κερδίσω με τη δουλειά μου όλους στην ομάδα και με τον τρόπο παιχνιδιού μου. Πρώτα θέλω να κερδίσω τους ποδοσφαιριστές και από αύριο με τις πληροφορίες που θα τους δώσω να καταφέρουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να εκμεταλλευτούμε την ποιότητα μας».
Ο λόγος που επέλεξες να απαντήσεις θετικά στην ΑΕΚ: «Έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που θα τους ήθελα στην προηγούμενη μου ομάδα».
Για τη μονομαχία με την ΑΕΛ του Κέρκεζ: «Έχουμε δώσει αρκετά ντέρμπι. Είναι σημαντικό ότι στο αυριανό παιχνίδι παίζουμε με μια δύσκολη ομάδα. Δεν με φοβίζει ότι ξεκινώ άμεσα, αυτό μου αρέσει. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να περάσουμε στον επόμενο γύρο».
Για την ποιότητα του ρόστερ της ΑΕΚ: «Έχει κοινά με την προηγούμενη μου ομάδα. Υπάρχει οργάνωσης, αθλητικό κέντρο και ένα γήπεδο όπως η Αρένα που προσφέρεται σε έναν προπονητή να δουλέψει. Υπάρχει διοίκηση που βλέπει ψηλά και ο πήχης είναι ψηλά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».
Πόση ώρα σου πήρε για να απαντήσεις θετικά στην πρόταση της ΑΕΚ: «Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει γρήγορα αποφάσεις. Ως παίκτης μου συμπεριφέρθηκαν εξαιρετικά, έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις. Επέστεψα ως προπονητής και θα δουλέψουμε για να οδηγήσουμε την ομάδα σε επιτυχίες».
Για την επιθετική του φιλοσοφία και τους στόχους του στην ΑΕΚ: «Το επιθετικό κομμάτι βελτιώνεται με τη δουλειά. Οι στόχοι, μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Ήρθαμε εδώ να διεκδικήσουμε τους στόχους της ομάδας που είναι η έξοδος στην Ευρώπη και η κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου».