Μα πώς τολμάς κύριε Μπεργκ;

Δημοφιλή Άρθρα

More articles

Τέσσερις μόλις μέρες μετά την πρώτη νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο, έγινε ο πρώτος που οδηγεί την Ομόνοια σε νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, μετά από 7 χρόνια και οκτώ μήνες (29 αγώνες), ή για να το θέσουμε αλλιώς, 2.802 ημέρες ή… 400 εβδομάδες!

Ο Νορβηγός λοιπόν οδήγησε την Ομόνοια σε μια νίκη που πέραν των βαθμών, του γοήτρου, των σερί που έσπασε κ.ο.κ. μπορεί να προσφέρει και πολλά άλλα στην ομάδα. Είναι από αυτές τις νίκες που μπορούν να αλλάξουν την πορεία ολόκληρης της σεζόν.

Καταρχάς, λογικά όλοι θα συμφωνούν πως η Ευρώπη έπαιξε τον ρόλο της στην κακή πορεία των προηγούμενων εβδομάδων στο πρωτάθλημα. Αυτή, πάει τελείωσε, άλλος ένας αγώνας την Πέμπτη και φτάνει. Πλέον επικεντρώνεται 100% στον μεγάλο στόχο και το κάνει έχοντας κερδίσει απίστευτη δυναμική μέσα από τους τελευταίους δύο αγώνες.

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ και η δεύτερη «κολλητή» επί του ΑΠΟΕΛ προσθέτουν τόση πολλή ψυχολογία στο πράσινο οικοδόμημα που μπορεί να δώσει στην ομάδα φόρα… για μεγάλα πράγματα.

Αρκεί η φόρα από μόνη της για να κατακτηθεί το πρωτάθλημα; Μάλλον όχι. Υπάρχουν ακόμη αρκετά να γίνουν, όπως για παράδειγμα να βρεθεί το… αντίδοτο για τους αγώνες όπου βρίσκει απέναντί της κλειστές άμυνες. Και γιατί να μην το βρει; Λείπουν παίκτες, το κάτι τις στην επίθεση, μπορεί να πει κάποιος. Ίσως, αλλά σφύρα του κι έρχεται του Γενάρη.

Το σίγουρο προς το παρόν είναι ότι από απόψε η Ομόνοια επανέρχεται δυναμικά στη μάχη για τον τίτλο. Μπορεί να βρίσκεται στην έκτη θέση, αλλά η διαφορά από την κορυφή είναι στους επτά κι έχει αγώνα λιγότερο και ακόμη… 23 ολόκληρες αγωνιστικές για το φινάλε.

Και τα «φτερά» που έβαλαν στα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ μπορούν να την… πετάξουν την ομάδα κάθε λίγο και πιο ψηλά.

Αν θα τη φτάσουν μέχρι και το ψηλότερο σκαλοπάτι, κανείς δεν ξέρει. Όμως αναμφίβολα η θριαμβευτική τριάρα επί του «αιωνίου» χάρισε στην Ομόνοια το δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα.



- Advertisement -spot_img

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -spot_img