Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από τις ΗΠΑ – Η πρώτη από τις πολλές που έχει υποσχεθεί στο λαό της Γάζας ο αμερικανός πρόεδρος

Δημοφιλή Άρθρα

More articles

Την πρώτη ρίψη ρίψη εφοδίων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Όπως μετέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι θέλησαν παράλληλα να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, οι ρίψεις των φορτίων της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας έγιναν από τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότερα από 30.000 γεύματα ρίχτηκαν με αλεξίπτωτο από τα τρία στρατιωτικά αεροπλάνα.

 

Αμερικανικές πηγές δήλωσαν στο CBS, πως αυτή η ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, ήταν η πρώτη από τις πολλές που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Την Παρασκευή υποσχέθηκε να εντείνει τη βοήθεια προς τη Γάζα μετά τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων που αναζητούσαν βοήθεια από μια αυτοκινητοπομπή την Πέμπτη. Τα αεροπλάνα έριξαν «συνολικά 66 δέσμες με γεύματα χωρίς χοιρινό» το απόγευμα του Σαββάτου, δήλωσε αξιωματούχος στο AFP.

Αυξάνονται οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Όλο και πιο κοντά φαίνεται πως είναι οι δύο πλευρές του πολέμου στη Γάζα, η Χαμάς και το Ισραήλ, στην επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Όλα αυτά παρά το γεγονός του θανάτου των τουλάχιστον 100 Παλαιστινίων την περασμένη Πέμπτη, οι οποίοι προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τρόφιμα στην πόλη.

Όπως επισημαίνει το CNN, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συζητήσεις είχαν εκτροχιαστεί σημαντικά, αλλά πολλά εξαρτώνται για τη Γάζα από την αναμενόμενη απάντηση της Χαμάς σε όσα συζητήθηκαν στο Παρίσι και τη Ντόχα την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των άλλων εμπλεκόμενων χωρών: Κατάρ, Αίγυπτο, Ισραήλ και ΗΠΑ.

Αμέσως μετά τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα την περασμένη Πέμπτη, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι χαοτικές σκηνές πρόσθεσαν επείγουσα ανάγκη στις συνομιλίες για τους ομήρους και κατάπαυση του πυρός. «Άμεση κατάπαυση του πυρός» ζήτηση το απόγευμα της Παρασκευής, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Προσπαθούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για την επιστροφή των ομήρων και μια άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για τουλάχιστον τις επόμενες έξι εβδομάδες και να επιτρέψουμε την αύξηση της βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνάντησης του με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.



- Advertisement -spot_img

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -spot_img