Του προέδρου της Π. Α. Κυριάκου Ανδρέου
Κρύος ιδρώτας με έλουσε ειλικρινά στη σκέψη και μόνο ότι οι βουλευτικές εκλογές μπορούσαν να αναβληθούν για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Και τούτο γιατί πόσο περισσότερο λαϊκισμό και υποκρισία μπορεί να αντέξει ένας πολίτης; Δεν υπάρχει ψέμα, υπερβολή και διαστρέβλωση γεγονότων που έμεινε να προκύψει από όλους, αναλόγως κομματικού ακροατηρίου.Έκαναν ακορντεόν νόμους και κανονισμούς της Βουλής, επικαλούνται τα προσωπικά δεδομένα κατά το δοκούν, κάνουν φιέστες σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, πήραν σβάρνα επιχειρήσεις και αγροτικές ομάδες συνοδεία καναλιών για να πουν τα ίδια ποιήματα και να υποσχεθούν λες και δεν είναι αυτοί που έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι.
Σιχάθηκα ειλικρινά. Κάθε προεκλογική και χειρότερα. Και το ήμαρτόν μου θα το πω. Και οι νέοι υποψήφιοι (νέοι όχι σε ηλικία κατ΄ανάγκην αλλά στην πολιτική) γίνονται δυστυχώς ένα με το κατεστημένο των κομμάτων που τους φιλοξενεί. Εκεί που, δυστυχώς παρατηρώ, κάποιοι υποψήφιοι ήταν στην άλλη όχθη και φώναζαν και διεκδικούσαν ξαφνικά στάζουν μέλι για όσα παλαιότερα τους ξίνιζαν.
Δε ξέρω πραγματικά αν υπάρχει διέξοδος στο πολιτικό αυτό αδιέξοδο που μας οδήγησαν πρακτικές του κατεστημένου. Το χειρότερο από όλα είναι πως τα σκάνδαλα, η διαφθορά και η διαπλοκή επαναλαμβάνονται κατά τρόπο προκλητικό και ουδείς ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών, των μικρομεσαίων, των ασθενών, των πασχόντων, αυτών που ζουν με επιδόματα, αυτών που περιμένουν μάταια αιτήσεις, εγκρίσεις και άδειες για ο,τιδήποτε.
Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη. Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν γι’ αυτά που τους κλέψανε, κάπου διάβασα. Νήστευε αυτός που το είπε. Από την άλλη δεν εισηγούμαι να απέχουμε από την κάλπη που έστω και μερικώς μπορεί να στείλει τα μηνύματά της. Οφείλουμε να ψηφίσουμε. Εκείνον και εκείνην που θα μας βλάψει το ολιγότερο. Την ίδια ώρα οφείλουμε μια γροθιά η κοινωνία να διεκδικούμε τα αυτονόητα χωρίς να σπάμε τους κρίκους της αλυσίδας που θα δέσει το κατεστημένο οσότου του πνίξει, επειδή μας έταξαν, επειδή μας έκαναν ένα ποταπό ρουσφέτι και μια χειραψία. Είναι εκλογές, και γέφυρες μπορεί να υποσχεθούν και ας μην έχουμε ποτάμια! Ξυπνάτε ρε!

WWW.PRASINI-ASPIDA.ORG