Αρχική Κύπρος Κοινωνία Και στα δημοτικά από αύριο οι κινητές μονάδες rapid test
ΚοινωνίαΠαιδεία

Και στα δημοτικά από αύριο οι κινητές μονάδες rapid test

Share
Default Featured Image
Share

Με στόχο να διασφαλιστεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργούν σε συνθήκες ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19 με φυσική παρουσία των μαθητών, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, θα διενεργεί ελέγχους με κινητές μονάδες rapid test σε Δημοτικά Σχολεία σε όλες τις Επαρχίες, για όσους μαθητές επιθυμούν να εξεταστούν.

Το πρόγραμμα, που θα αρχίσει από την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, και θα διενεργείται εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση δειγματοληπτικά σε Δημοτικά Σχολεία παγκύπρια, απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές όλων των τάξεων (Κύκλος Α’ και Κύκλος Β’). Η διενέργεια τεστ είναι εθελοντική και θα γίνεται μόνο σε όσους μαθητές το επιθυμούν και προσκομίζουν ενυπόγραφη συγκατάθεση από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες τους. Υπενθυμίζεται ότι η δειγματοληψία για τα rapid tests γίνεται ρινικά.

Παρόλο που η διενέργεια τεστ δεν είναι υποχρεωτική για τα παιδιά των Δημοτικών, ενθαρρύνονται οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες, σε συνεννόηση με το ίδιο το παιδί, να συναινούν στην εξέταση του παιδιού τους. Δεδομένου ότι οι μαθητές των Δημοτικών δεν δύνανται προς το παρόν να εμβολιαστούν, η τακτική εξέτασή τους με rapidtest συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση, ιδιαίτερα των ασυμπτωματικών παιδιών, και μπορεί να αποτρέψει τη διασπορά τόσο στο σχολικό περιβάλλον, όσο και στο οικογενειακό και κοινωνικό.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με Χριστοδουλίδη – Απειλούν με κλιμάκωση αν δεν τους δεχθεί

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα ζητήσουν, με επιστολή...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

Νεανική παραβατικότητα σε έξαρση: Ανησυχία μετά τον ξυλοδαρμό 14χρονης μαθήτριας

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, με πρόσφατο...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

ΕΟΑ προς ΥΠΕΣ: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» για επικίνδυνες και κοινόκτητες οικοδομές

Τον προβληματισμό τους για τη διαφορετική προσέγγιση που φαίνεται να υιοθετείται από...