Αρχική Κύριες Ειδήσεις Πρότζεκτ «Μέδουσα»: Ένα σύστημα με μικρόφωνα θα εντοπίζει τις πηγές της ηχορύπανσης στο Παρίσι
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλονΠεριβάλλον & Άνθρωπος

Πρότζεκτ «Μέδουσα»: Ένα σύστημα με μικρόφωνα θα εντοπίζει τις πηγές της ηχορύπανσης στο Παρίσι

Share
Default Featured Image
Share

Μια «Μέδουσα» θα επιτηρεί εις το εφεξής όλο το Παρίσι, εντοπίζοντας (και τιμωρώντας) όλες τις πιθανές εστίες ηχορύπανσης.

Η Αν Ινταλγκό είχε θέσει εξαρχής τον πήχη ψηλά: η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι επιθυμεί να βελτιώσει προς το καλύτερο τόσο την εικόνα του Παρισιού, όσο και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του και ήδη έχει προβεί σε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τα μέτρα μείωσης της ταχύτητας που κινούνται τα αυτοκίνητα στους δρόμους.

Το επόμενο μέτρο ακούει στο όνομα «Μέδουσα». Πρόκειται για ένα σύστημα εντοπισμού, διαμέσου ειδικών αισθητήρων, όλων αυτών των ήχων που ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο ντεσιμπέλ. Το σύστημα εδράζεται πάνω σε ένα συνδυασμό τεσσάρων μικροφώνων και δύο καμερών που χαρτογραφούν τα επίπεδα θορύβου σε κάθε δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Συνηθισμένα τρόφιμα κινδυνεύουν να γίνουν απλησίαστα

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, το συγκεκριμένο σύστημα θα εντοπίζει την πηγή μιας ηχορύπανσης και με τις κάμερες του θα τραβάει φωτογραφίες των πινακίδων του οχήματος που παράγει τον θόρυβο. Στη συνέχεια ο κάτοχος του οχήματος θα λαμβάνει μια ειδοποίηση για την παράβαση που θα συνοδεύεται φυσικά με το ανάλογο πρόστιμο που θα είναι χρηματικό και της τάξεως των κάποιων δεκάδων ευρώ.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η Ινταλγκό δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, ειδικά στη Γαλλία όπου η ηχορύπανση καταγράφεται ως το νούμερο δύο πρόβλημα μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αλλά και οι ίδιοι οι Γάλλοι, ως λαός, είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητοι και αυστηροί ως προς το ζήτημα αυτό, από τα παιδιά τους (τα οποία τα μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία να μην υψώνουν την φωνή τους όταν μιλάνε) μέχρι τους κοινόχρηστους χώρους τους.

Διαβάστε τη συνέχεια.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες Ειδήσεις

Γιώργος Παμπορίδης: Πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Νέα στήριξη στους κτηνοτρόφους: €4,75 εκατ. για αποζημιώσεις λόγω αφθώδους πυρετού

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η παραχώρηση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 4,75 εκατομμυρίων ευρώ για την...

ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Στήριξη Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο με 9,21 εκατ. ευρώ για πυρκαγιές 2025

Τη διάθεση 9,21 εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο από το Ταμείο Αλληλεγγύης της...

ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Παγκύπριο το φαινόμενο της ξήρανσης δέντρων – Σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης

Το φαινόμενο της ξήρανσης δέντρων δεν περιορίζεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας,...