Αρχική Κύπρος Απονομή δικαιοσύνης: «Στην τελευταία θέση σε πολλούς τομείς η Κύπρος»
ΚύπροςΠολιτική

Απονομή δικαιοσύνης: «Στην τελευταία θέση σε πολλούς τομείς η Κύπρος»

Share
Default Featured Image
Share

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επαναλάβει στην έκθεση της για το Κράτος Δικαίου στην Κύπρο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό τον μήνα, την ανησυχία της για την κατάσταση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην Κύπρο και θα επιμείνει στην ανάγκη προώθησης και ορθής εφαρμογής μεταρρυθμίσεων.

Αυτό δήλωσε, σε αποκλειστική συνέντευξη του στο ΡΙΚ, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ντίτιε Ρέντερς, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη ψηφιοποίησης στη Δικαιοσύνη.

Στην βαθμολογία του συστήματος απονομής δικαιοσύνης για το 2022 η Κύπρος καταλαμβάνει την τελευταία θέση σε πολλούς τομείς.

Ο Επίτροπος Ρέντερς τόνισε ότι δεν αρκεί να έχεις ανεξάρτητους, προσοντούχους και καταρτισμένους δικαστές, όταν η απονομή της Δικαιοσύνης δεν είναι αποτελεσματική.

Απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην λειτουργία συστημάτων διαιτησίας, μεσολάβησης και ψηφιακής επίλυσης διαφορών και κάλεσε την Κύπρο να λάβει παραδείγματα υλοποίησης μεταρρυθμίσεων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διασταυρώνει, ακόμη, νέα στοιχεία που της έχουν αποσταλεί από την Κύπρο σχετικά με το ποσό των ρωσικών περιουσιακών στο νησί που έχουν παγοποιηθεί.

Στην συνέντευξη του στο ΡΙΚ, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντίτιε Ρέντερς σημείωσε ότι του δόθηκαν αρχικά στοιχεία για παγοποίηση μόνο εκατόν εκατομμυρίων ευρώ.

“Υπάρχει”, πρόσθεσε, “διαδικασία σε εξέλιξη για έλεγχο και επαλήθευση εάν ο πραγματικός αριθμός είναι 1,2 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με νέα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον των Βρυξελλών”.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Παρά τις ανησυχίες,φαίνεται να έκλεισε σε θετικό κλίμα η συζήτηση Χριστοδουλίδη Έρχιουμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ...

Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Χριστοδουλίδης–Έρχιουρμαν: Η πρώτη συνάντηση σήμερα μετά τις οδηγίες Γκουτέρες

Πραγματοποιείται σήμερα η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Έρχιουρμαν υπό...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Κατόπιν εορτής:κάλυψη παραλιών με ναυαγοσώστες μετά τους πνιγμούς

Σε ριζικές αλλαγές στο μοντέλο στελέχωσης των 114 ναυαγοσωστικών πύργων και στο...