Αρχική Πολιτική ΕΔΕΚ: Το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε βάρος των πολιτών συνεχίζεται
Πολιτική

ΕΔΕΚ: Το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε βάρος των πολιτών συνεχίζεται

Share
Default Featured Image
Share

Παρά το γεγονός ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κέρδισαν χρόνο και έχουν στην ουσία λεηλατήσει και αδικήσει πολίτες, εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα έστω και σήμερα με την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων να προστατευτούν σε κάποιο βαθμό οι δανειολήπτες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, τονίζοντας ότι “Δυστυχώς με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και της πλειοψηφίας των κομμάτων αυτό το δίκτυ προστασίας δεν κατέστη δυνατό να δημιουργηθεί”.

Αυτούσια η δήλωση:

Οι δηλώσεις του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου στην ουσία επιβεβαιώνουν την αυθαιρεσία και την κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε βάρος των πολιτών. Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνουν τις δικαιολογημένες ανησυχίες που η ΕΔΕΚ κατ’ επανάληψη είχε εκφράσει καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο να προστατευτούν οι αδικημένοι δανειολήπτες.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει το παζάρι: Οι 19 πρακτικές που απαγορεύονται με νέο νόμο

Δυστυχώς με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και της πλειοψηφίας των κομμάτων αυτό το δίκτυ προστασίας δεν κατέστη δυνατό να δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα:

Ο νόμος που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 (και τον οποίο η ΕΔΕΚ καταψήφισε) άφηνε εκτεθειμένους τους δανειολήπτες και έδινε υπερβολικά δικαιώματα στις τράπεζες.
Το πλαίσιο αφερεγγυότητας που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2015 θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς κάποιες από τις προτάσεις της ΕΔΕΚ δεν υιοθετήθηκαν.
Τον Ιούλιο του 2018 η πλειοψηφία των κομμάτων υιοθέτησε την ηλεκτρονική εκποίηση (κάτι που η ΕΔΕΚ επίσης καταψήφισε). Η ηλεκτρονική εκποίηση είναι ακόμη ένα όπλο αυθαιρεσίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των δανειοληπτών.
Τέλος, τα ίδια κόμματα που έδωσαν στις τράπεζες υπερόπλα, τον Απρίλιο του 2021 ανέστειλαν την ψήφιση στη βουλή της πρότασης της ΕΔΕΚ για τη σύσταση ειδικού τμήματος των δικαστηρίων για να μπορούν να προσφεύγουν οι δανειολήπτες.
Παρά το γεγονός ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κέρδισαν χρόνο και έχουν στην ουσία λεηλατήσει και αδικήσει πολίτες, εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα έστω και σήμερα με την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων να προστατευτούν σε κάποιο βαθμό οι δανειολήπτες.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΕλλάδαΠολιτική

Σοκ στο Survivor: Παίκτης υπέστη ακρωτηριασμό μετά από σοβαρό ατύχημα

Εσπευσμένα στον Άγιο Δομίνικο οι γονείς του. Πολύ δυσάρεστα είναι τα νέα...

ΑστυνομικάΚύπροςΠολιτική

Καταρρέουν οι ισχυρισμοί για την “Σάντη” σύμφωνα με την έκθεση των ανακριτών

Η έκθεση του ειδικού κλιμακίου της Αστυνομίας για την υπόθεση «Σάντη», η...

ΚύπροςΠολιτική

Νέος Δικαστής του Ανωτάτου ο Αλέξανδρος Παναγιώτου – Χριστοδουλίδης: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

«Η παρουσία ανθρώπων με εμπειρία, γνώση και αποδεδειγμένο ήθος στα ανώτατα δικαστικά...