Αρχική Περιβάλλον ανακύκλωση Ελλάδα: 41 σημεία στο Μαρούσι για εναλλακτική ανακύκλωση
ανακύκλωσηΠεριβάλλον

Ελλάδα: 41 σημεία στο Μαρούσι για εναλλακτική ανακύκλωση

Share
Default Featured Image
Share

41 σημεία στο Μαρούσι θα εξυπηρετούν τη συλλογή μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών (ρούχα, παπούτσια, πάνινα παιχνίδια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη κλπ).

Ως προς τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, για τις μικρές τοποθετήθηκαν κάδοι συλλογής σε τρία σημεία της πόλης (δημαρχείο, αμαξοστάσιο, ΚΑΠΗ), ενώ για τις μεγάλες, ο δήμος έχει διαθέσει δύο τηλεφωνικές γραμμές της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ώστε να επικοινωνούν οι πολίτες και στη συνέχεια συνεργείο να παραλαμβάνει τα υλικά κατόπιν συνεννόησης, ενώ υπάρχει και ειδικό σημείο στο αμαξοστάσιο, όπου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες οι πολίτες μπορούν να τα παραδίδουν μόνοι τους. Το ίδιο ισχύει και ως προς την ανακύκλωση χαρτιού, αλλά και για τα τηγανέλαια.

Τέλος, μια ειδική δράση υπάρχει ως προς τη συλλογή πλαστικών πωμάτων, τα οποία οι πολίτες μπορούν να τα συλλέγουν σε σακούλες για να τα παραδίδουν και στη συνέχεια από αυτά μπορεί να γίνει αγορά ιατρικών ορθοπεδικών εξαρτημάτων ή ακόμη και αναπηρικού αμαξιδίου, τα οποία θα διατεθούν σε δημότες που τα έχουν ανάγκη και δεν είναι σε θέση να τα αποκτήσουν.

«Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Το δίκτυό μας των μπλε, καφέ και κόκκινων κάδων συνεχώς μεγαλώνει. Οι κάτοικοι και όσοι εργάζονται στην πόλη μας, πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, καθώς είναι ο μόνος τρόπος, σε συνδυασμό με τον σεβασμό του Κανονισμού Καθαριότητας του δήμου μας, για να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό, προασπίζοντας ταυτόχρονα τη δημόσια Υγεία», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ερευνητές: Η φετινή περίοδος πυρκαγιών ίσως είναι η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία

Οι πυρκαγιές προαναγγέλλονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο κατά τη φετινή χρονιά στον...

ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Η ΕΕ εξετάζει «νόμιμη» θανάτωση προστατευόμενων ειδών για έργα AI και βιομηχανίας

Χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους κανόνες προστασίας...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Λιβελούλες σε κίνδυνο: Σημάδια οικολογικής κατάρρευσης στα Δυτικά Γκατ

Τα Δυτικά Γκατ της Ινδίας, ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα βιοποικιλότητας παγκοσμίως,...

ανακύκλωσηΠολιτική

Γιβραλτάρ: Απορρίπτει στη Μεσόγειο όλα τα ακατέργαστα λύματά του

Τα ακατέργαστα λύματα από σχεδόν 40.000 κατοίκους και επιχειρήσεις διοχετεύονται απευθείας στη...