Αρχική Κύπρος Κοινωνία Καταγγέλλουν αύξηση στην τιμή του παστεριωμένου γάλακτος οι καταναλωτές
ΚοινωνίαΚύπρος

Καταγγέλλουν αύξηση στην τιμή του παστεριωμένου γάλακτος οι καταναλωτές

Share
Default Featured Image
Share

Δεν δικαιολογείται η αύξηση 3% στην τιμή του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών και καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν γάλα από οποιαδήποτε εταιρεία αυξήσει τις τιμές της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όπως ανακοινώθηκε από τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, από την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, 2021 η τιμή του γάλακτος θα αυξηθεί κατά 3%».

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών εκτιμά ότι, «οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του παστεριωμένου γάλακτος, από οποιαδήποτε εταιρεία, δεν δικαιολογείται». Αυτή η θέση του Συνδέσμου, προστίθεται, «διατυπώθηκε επανειλημμένα και στα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αμέσως μετά την ανακοίνωση για την αύξηση της τιμής».

Διαβάστε επίσης: Strovolos App: Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Στροβόλου στο κινητό

Καλεί τους καταναλωτές να αντιδράσουν και «να μην αγοράσουν φρέσκο παστεριωμένο γάλα από οποιαδήποτε εταιρεία αυξήσει τις τιμές της. Να προτιμήσουν τις εταιρείες που δεν επέβαλαν αυξήσεις».

Επιπρόσθετα, καλεί όλους τους λιανοπώλες, «για σκοπούς ορθής πληροφόρησης και σεβασμού των πελατών τους, να τοποθετήσουν σαφή και εμφανή ένδειξη στα σημεία πώλησης του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος στο οποίο επιβλήθηκε αύξηση στην τιμή του».

«Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν», σημειώνει.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Υπάρχει λύση!
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΠολιτική

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα φράγματα στην Κύπρο παρά τις αυξημένες εισροές από τις βροχές

Σημαντικές εισροές αναμένονται στα φράγματα, από τις συνεχιζόμενες βροχές, ωστόσο «είμαστε αρκετά...

ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Θετικό ισοζύγιο για τα δάση της Κύπρου – «μεγαλώνουν» πιο γρήγορα από την υλοτομία

Βιώσιμη εικόνα στην παραγωγή ξυλείας παρουσιάζει η Κύπρος για το 2023, σύμφωνα...

ΚύπροςΠολιτική

Πώς κινήθηκαν οι τιμές: Πτώση στις περισσότερες κατηγορίες, αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα

Σε σύνολο 45 κατηγοριών βασικών προϊόντων, 19 κατηγορίες κατέγραψαν αύξηση έναντι Ιανουαρίου...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Θύελλα αντιδράσεων για παραχώρηση δασικής γης στο İTÜ στην Καρπασία

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η τροποποίηση — που προσθέτει στις επιτρεπόμενες χρήσεις δασικής...