Αρχική Κύριες Ειδήσεις Θετικοί μαθητές και επαφές καταγγέλλουν «απομόνωση» από την εκπαίδευση
Κύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

Θετικοί μαθητές και επαφές καταγγέλλουν «απομόνωση» από την εκπαίδευση

Share
Default Featured Image
Share

Με φυλλάδια και υλικό που τους αποστέλλεται διαδικτυακά παρακολουθούν τα μαθήματά τους αρκετοί μαθητές που είναι θετικοί στον κορωνοϊό είτε είναι επαφές κρουσμάτων.

Το SigmaLive έγινε δέκτης παραπόνων από γονείς και μαθητές που εξήγησαν πως οι πιο πάνω πρακτικές εφαρμόζονται σε κάποιες σχολικές μονάδες σε αντίθεση με άλλα σχολεία όπου οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε τηλεκπαίδευση με την χρήση teams.

Μάλιστα δέκτης παραπόνων έγινε και η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. Στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «η πανδημία αυτή την περίοδο παρουσιάζει έξαρση, η εμφάνιση της μετάλλαξης Ο, τα κρούσματα και οι επαφές αυξάνονται μέρα με την ημέρα και η εκπαίδευση των μαθητών τίθεται ξανά σε δοκιμασία με μεγάλο αριθμό παιδιών να είναι σε αυτοπεριορισμό και να διδάσκονται με ασύγχρονη ή σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σε πολλές περιπτώσεις όχι με την υβριδική.

Η ανισότητα που δημιουργείται ανάμεσα στους μαθητές λόγω της τηλεκπαίδευσης επηρεάζει ιδιαίτερα τους τελειόφοιτους οι οποίοι δεν αγωνίζονται απλώς για έναν βαθμό απολυτηρίου, αλλά και για έναν βαθμό που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και θα τους δώσει τα εφόδια να διεκδικήσουν θέση στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο τους στο μέλλον. Έτσι και αλλιώς, η νομοθεσία των τετράμηνων δεν εφαρμόστηκε στην πλειοψηφία της σωστά όσον αφορά στο 60% της προφορικής αξιολόγησης».

Μιλώντας στο SigmaLive, o πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων, Χαράλαμπος Διονυσίου, είπε πως «σε κάποιες περιπτώσεις γονείς καλούνται να παραλάβουν από τα σχολεία τα φυλλάδια διδασκαλίας των μαθημάτων των παιδιών τους που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό. Άλλα παιδιά τα παραλαμβάνουν μέσω διαδικτύου ενώ σε άλλα σχολεία γίνεται χρήση του Teams».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, είπε πως οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές που εφαρμόζουν εδώ και δύο χρόνια.

«Οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν τον τρόπο με το οποίο θα ενισχύσουν την διδασκαλία μαθητή ή μαθητών που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ώστε να μην επηρεάζονται οι μαθητές που βρίσκονται εντός των αιθουσών διδασκαλίας», είπε.

Ο κος Χατζησάββας εξήγησε πως, «εάν πρόκειται για έναν μαθητή δεν μπορεί να γίνει χρήση teams γιατί ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τα υπόλοιπα παιδιά αλλά και τον καθηγητή που θέλει να καλύψει την ύλη.

Σε περίπτωση όμως που απουσιάζει ένα ολόκληρο τμήμα, γίνεται χρήση του Teams σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα. «Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα οι μαθητές θα πρέπει να απευθυνθούν στην Διεύθυνση του σχολείου τους», είπε.

Τέλος, ο κος Χατζησάββας απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές και τους γονείς να είναι διπλά προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων ώστε να επιστρέψουν στα σχολεία κανονικά.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ξεβράστηκε ξανά νεκρό δελφίνι σε παραλία της Πάφου

Ανησυχία προκαλεί νέο περιστατικό με νεκρό δελφίνι στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου. ...

ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Βρέφος που βρέθηκε κάτω από το πάτωμα σπιτιού κηδεύτηκε έπειτα από έναν αιώνα στην Αγγλία

Περισσότερα από 100 χρόνια μετά τον θάνατό του, ένα βρέφος που εντοπίστηκε...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Το ψευδοκράτος χαρακτηρίζει «άκυρη» τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για ΦΑ

Με επιστολή που διαβιβάστηκε στα Ηνωμένα Έθνη από την Τουρκία εκ μέρους...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Από το 1,5% στο 3%: Διπλασιάστηκε ο πληθωρισμός στην Κύπρο μέσα σε έναν μήνα

Στο 3,0% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2026,...