Αρχική Κόσμος Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη αραβική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη αραβική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ

Share
Default Featured Image
Share
Ένοπλη επίθεση με δράστες δύο Άραβες ενόπλους με μουσουλμανική θρησκευτική περιβολή, σημειώθηκε στις 20:30 (τοπική ώρα) της Κυριακής σε κεντρική οδό της παραλιακής ισραηλινής πόλης Χαντέρα του Κεντρικού Ισραήλ.

Ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης είναι δύο νεκροί και πέντε τραυματίες, όλοι Ισραηλινοί πολίτες. Οι δύο Άραβες δράστες εξουδετερώθηκαν στον τόπο του συμβάντος από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, οι δύο δράστες είναι ισραηλινοί υπήκοοι αραβικής καταγωγής, μόνιμοι κάτοικοι Βορείου Ισραήλ. Αργότερα ανακοινώθηκε από τις αρχές ασφαλείας ότι οι δράστες ήταν μόνιμοι κάτοικοι της αραβικής πόλης Ουμ-Αλ-Φάχεμ του Βορείου Ισραήλ και ότι ανήκαν σε πυρήνα του ISIS (Ισλαμικό Κράτος).

Οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας πραγματοποίησαν συλλήψεις κατοίκων της Ουμ-Αλ-Φάχεμ, που φέρονται μέλη του ISIS, συγγενείς των δραστών. Ο Δήμος της Ουμ-Αλ-Φάχεμ καταδίκασε αμέσως την επίθεση.

Η επίθεση στην Χαντέρα παρουσιάζει ομοιότητες με αντίστοιχη ένοπλη επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της πόλης Μπεέρ Σέβα του Νοτίου Ισραήλ, που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, με δράστη Άραβα Βεδουίνο, που πρόσκειτο και εκείνος ιδεολογικά στο ISIS.

Ο θλιβερός απολογισμός της επίθεσης εκείνης ήταν τέσσερις νεκροί Ισραηλινοί πολίτες και ο δράστης εξουδετερώθηκε στον τόπο του συμβάντος από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Η ένοπλη επίθεση στην Χαντέρα πραγματοποιήθηκε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η «Συνδιάσκεψη της Νέγκεβ» στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί εξωτερικών του Ισραήλ, των ΗΠΑ, του Μαρόκου, του Μπαχρέιν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου. Η Συνδιάσκεψη λήγει τις απογευματινές ώρες σήμερα.

Πρόκειται για το δέκατο ένοπλο συμβάν εθνοτικής βίας που σημειώνεται στο Ισραήλ από την αρχή του Μαρτίου 2022.

 

GREENPRESSCYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία στη Λεμεσό: Πόσο έτοιμη είναι η Κύπρος για τις μεγάλες πυρκαγιές»

Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τις ολοένα υψηλότερες...

Κύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

Πτυχία χωρίς αντίκρισμα και θέσεις χωρίς υποψηφίους: Το χάσμα δεξιοτήτων στην Κύπρο

Η αναντιστοιχία δεξιοτήτων δεν αποτελεί έναν τεχνικό όρο των οικονομολόγων. Είναι μια...

ΚόσμοςΠολιτική

Νότια Ευρώπη στις φλόγες – Χιλιάδες στρέμματα καμένα και μάχη με πολλαπλά πύρινα μέτωπα

Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε...