Αρχική Περιβάλλον Η Σαγκάη καταγράφει την πιο ζεστή μέρα του Μαΐου εδώ και πάνω από 100 χρόνια
ΠεριβάλλονΠολιτική

Η Σαγκάη καταγράφει την πιο ζεστή μέρα του Μαΐου εδώ και πάνω από 100 χρόνια

Share
Default Featured Image
Share

Την υψηλότερη θερμοκρασία Μαΐου εδώ και πάνω από 100 χρόνια κατέγραψε η Σαγκάη στην Κίνα, με τον υδράργυρο να φτάνει σήμερα το ρεκόρ των 36,1 βαθμών Κελσίου

Το πρώτο ρεκόρ των 35,7 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε τον Μάιο του 1876 και από τότε έχει ξεπεραστεί μονάχα τρεις φορές: το 1903, το 1915 και το 2018.

Η νέα θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα στην περιοχή Σουχουέι της πόλης σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Σαγκάης. Πριν το ρεκόρ, οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν συναγερμό υψηλών θερμοκρασιών καθώς η πόλη βίωνε ήδη θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2022, κύματα καύσωνα σάρωσαν πολλές περιοχές της Κίνας, με χιλιάδες να καταφεύγουν σε συντριβάνια για να δροσιστούν. Ενδεικτικά, στο σύνολο του 2022, η Σαγκάη κατέγραψε 50 ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου.

Επί του παρόντος το τρέχον επίπεδο συναγερμού θερμοκρασίας της Σαγκάης είναι κίτρινο, το χαμηλότερο από τα τρία επίπεδα. Η πορτοκαλί προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ εάν η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου εντός 24 ωρών, ενώ η κόκκινη σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες 24 ώρες.

Το ρεκόρ στη Σαγκάη έρχεται εν μέσω πρόσφατων νέων ρεκόρ θερμοκρασιών στο Βιετνάμ, το Λάος και την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Με πληροφορίες από CNN

Share
Σχετικά Άρθρα
ΑπόψειςΠολιτική

Κόκκινα δάνεια και κίτρινες ρυθμίσεις

Του Φοίβου Νικολαΐδη Κοινοτάρχη Αγλαντζιάς Μετά από έντονες και συνεχείς αντιδράσεις των...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλονΠεριβάλλον & Άνθρωπος

Από την αφαλάτωση στην τεχνητή νοημοσύνη: Η νέα εποχή της γεωργίας

Κομβικό ρόλο διαδραματίζει και η τεχνολογία, με έμφαση στη μείωση της κατανάλωσης...

ΚύπροςΠολιτική

Ιρανός Πρέσβης: «Η Κύπρος και οι Βρετανικές Βάσεις δεν αποτελούν στόχο – Καμία εμπλοκή στη σύγκρουση»

Η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε αυτή τη σύγκρουση και οι Bρετανικές Bάσεις δεν...

ανακύκλωσηΠεριβάλλον

οι κάδοι της ντροπής

Nέα καταγγελία του Πράσινου Κόμματος για μη έλεγχο και διαφάνεια σε ό,τι...