Αρχική Κύπρος Από το Ακρωτήρι με Typhoon κτύπησε το ΗΒ τους Χούθι
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Από το Ακρωτήρι με Typhoon κτύπησε το ΗΒ τους Χούθι

Share
Default Featured Image
Share

Με δύο ζεύγη αεροσκαφών τύπου Typhoon FGR4, που απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο, συμμετείχε η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου στα υπό αμερικανική ηγεσία πλήγματα κατά στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

Τα αεροσκάφη, που υποστηρίζονταν από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμων τύπου Voyager, χρησιμοποίησαν τους κατευθυνόμενους πυραύλους Paveway IV για τα χτυπήματα «ακριβείας» που κατάφεραν στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, τα αεροσκάφη αυτά έπληξαν κτίρια στην περιοχή Μπάνι στη ΒΔ Υεμένη από όπου οι Χούθι απογείωναν drone για αναγνωριστικές πτήσεις και για επιθέσεις, καθώς και στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Αμπς, από όπου εκτοξεύονταν πύραυλοι Κρουζ και drone προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Μετά τα χτυπήματα, οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα πως όλα τα αμερικανικά και τα βρετανικά συμφέροντα αποτελούν πλέον «θεμιτούς στόχους» για τους μαχητές τους αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν μαζικά πλήγματα εναντίον τους.

«Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να πιστέψουν πως θα ξεφύγουν από την τιμωρία των γενναίων ενόπλων δυνάμεών μας. Η χαρά του επιτιθέμενου δεν θα κρατήσει για πολύ», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με Χριστοδουλίδη – Απειλούν με κλιμάκωση αν δεν τους δεχθεί

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα ζητήσουν, με επιστολή...

ΚύπροςΠολιτική

Εκσυγχρονισμό για τις νομοθεσίες ακινήτων ζητά ο σύνδεσμος ανάπτυξης ακινήτων

Δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση κτηρίου στη Λεμεσό και την τραγική απώλεια...

Κύριες ΕιδήσειςΤεχνολογία

Meta: 8.000 απολύσεις για να ρίξει 135 δισ. δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Meta προχωρά σε νέες μαζικές απολύσεις, σχεδιάζοντας να περικόψει περίπου το...