Αρχική Κόσμος Ιράν: προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει σε κάθε είδους επίθεση
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Ιράν: προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει σε κάθε είδους επίθεση

Share
Default Featured Image
Share

Το Ιράν δια στόματος του πρεσβευτή του στον ΟΗΕ, προειδοποιεί ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της επικράτειας του.

Μέσω του πρεσβευτή της Αμίρ Σαϊντ Ιραβανί, η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα ανταποδώσει με αποφασιστικότητα σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της ιρανικής επικράτειας, ιρανικών συμφερόντων, ή πολιτών του Ιράν στο εξωτερικό, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Η δήλωση αυτή του πρεσβευτή της ιρανικής δημοκρατίας έρχεται σε απάντηση όσων είπε ο Τζο Μπάιντεν χθες. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως έχει πάρει τις αποφάσεις του χωρίς να δώσει καμία περεταίρω διευκρίνιση για την ανταπόδοση της επίθεσης, που η Ουάσιγκτον απέδωσε σε «υποστηριζόμενες από το Ιράν» ιρακινές ένοπλες οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση που δέχτηκε με drone η αμερικανική βάση στην Ιορδανίαείχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μέλη και αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος του στρατού του Ιράν, σκοτώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία. Πέντε μέλη έχασαν τη ζωή τους την 20ή Ιανουαρίου και ακόμη δύο στις 25 Δεκεμβρίου.

Προχθές Δευτέρα, νέο ισραηλινό πλήγμα έβαλε στο στόχαστρο «ιρακινό κέντρο στρατιωτικών συμβούλων» στη Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Ωστόσο, ο πρεσβευτής της χώρας στη Δαμασκό διέψευσε πως στόχος της επιδρομής ήταν ιρανική εγκατάσταση και διαβεβαίωσε πως τα θύματα δεν ήταν Ιρανοί.

Από την πλευρά του, το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα στην ημιαυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν στο Ιράκ στις 15 Δεκεμβρίου, βάζοντας ιδίως στο στόχαστρο αυτό που περιέγραψε ως «αρχηγείο» της Μοσάντ, της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στα πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Κύπρος–Γαλλία: Τον Ιούνιο υπογράφεται συμφωνία για παρουσία γαλλικών δυνάμεων στο νησί για ανθρωπιστικούς σκοπούς

Στη συμφωνία που θα διαλαμβάνει την παρουσία γαλλικών δυνάμεων σε κυπριακό έδαφος...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με Χριστοδουλίδη – Απειλούν με κλιμάκωση αν δεν τους δεχθεί

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα ζητήσουν, με επιστολή...

Κύριες ΕιδήσειςΤεχνολογία

Meta: 8.000 απολύσεις για να ρίξει 135 δισ. δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Meta προχωρά σε νέες μαζικές απολύσεις, σχεδιάζοντας να περικόψει περίπου το...