Αρχική Ελλάδα ΣΕΑ Τουρκίας: Η Ελλάδα παραβιάζει αλόγιστα το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο
ΕλλάδαΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

ΣΕΑ Τουρκίας: Η Ελλάδα παραβιάζει αλόγιστα το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο

Share
Default Featured Image
Share

Η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του έτους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, καλείται η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο και συνεργασία, ενώ τονίζεται η αποφασιστικότητα της Τουρκίας για άλλη μια φορά να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: Γιατρός περπάτησε πέντε ώρες στο χιόνι για να πάει στην εφημερία

«Η Ελλάδα, η οποία αλόγιστα παραβιάζει και διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο και επιμένει να εξοπλίζει τα νησιά παρά τις συνθήκες, έχει κληθεί να ανταποκριθεί ειλικρινά στις εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία. Επαναλαμβάνεται η αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο Θάλασσα».

Παράλληλα, συνιστάται ψυχραιμία σε Ρωσία και Ουκρανία.

«Συζητήθηκε η αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας. η κλιμάκωση της έντασης δεν θα έχει αποτέλεσμα για τα συμφέροντα κανενός. Καλούνται όλα τα μέρη να μειώσουν την ένταση και να λειτουργήσουν με ψυχραιμία».

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Πόσο θα κοστίσει η αναβάθμιση της κτηνοτροφίας; Το 12 ετές πλάνο Μαλά.

Την ανασυγκρότηση της κυπριακής κτηνοτροφίας μετά την κρίση του αφθώδους πυρετού, στη...

ΑθλητικάΚύριες Ειδήσεις

Μεγάλη πρόκριση των Κυπριακών ομάδων σε europa και conference league

Και οι δυο ομάδες της Κύπρου Ομόνοια και Πάφος Fc πήραν απόψε...

Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Παρά τις ανησυχίες,φαίνεται να έκλεισε σε θετικό κλίμα η συζήτηση Χριστοδουλίδη Έρχιουμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ...

Κύριες Ειδήσεις

Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια σήμερα. Έρχονται βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο.

Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, καθώς σήμερα...