Αρχική Ελλάδα Ήχησε πάλι το 112 : Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού εξαιτίας της κακοκαιρίας
ΕλλάδαΚύριες Ειδήσεις

Ήχησε πάλι το 112 : Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού εξαιτίας της κακοκαιρίας

Share
Default Featured Image
Share

Νέο μήνυμα από το 112 καθώς έσπασε ανάχωμα του Πηνειού, μετά την υπερχείλιση που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Από χθες εκφράζονται φόβοι για την υπερχείλιση του Πηνειού, με τα νερά να έχουν φτάσει μέχρι την πόλη της Λάρισας, ενώ είναι μπαράζ τα μηνύματα του 112.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτιρίων.

Το νέο μήνυμα που εστάλη σήμερα το πρωί απευθύνεται στις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας, με τους κατοίκους να καλούνταν να απομακρυνθούν προς τον Τύρναβο.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας, απομακρυνθείτε προς Τύρναβο, λόγω σπασίματος αναχώματος του Πηνειού» αναφέρθηκε, ειδικότερα.

Η στάθμη του Πηνειού έχει ξεπεράσει τα 9 μέτρα.

Ο όγκος του νερού είναι τόσο μεγάλος, ώστε μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι αρχές έσπασαν το ανάχωμα της Γυρτώνης για να αποσυμφωρηθεί ο ποταμός.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως το κύριο βάρος δίνεται σήμερα σε οκτώ περιοχές της Καρδίτσας, όπου έχουν εγκλωβιστεί κάτοικοι σε ταράτες.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το κόστος των ζημιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εκτίμησε πως θα χρειαστεί μία πενταετία για να γίνουν τα εδάφη και πάλι γόνιμα.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΥγεία

Ντροπή μας – Eργαζόμενη γυναίκα που χρησιμοποιεί τροχοκάθισμα, λαμβάνει επίδομα μόλις €100 το μήνα

Eργαζόμενη γυναίκα που χρησιμοποιεί τροχοκάθισμα, αλλά δεν καταθέτει τα όπλα. Εξακολουθεί να...

Κύριες Ειδήσεις

Αρίκλι: Ο καταζητούμενος για τη δολοφονία Τάσου Ισαάκ που έγινε «υπουργός»

Δημοσιεύθηκε χθες το απόγευμα στην «επίσημη εφημερίδα» το «διάταγμα» παύσης του «υπουργού...

Κύριες Ειδήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκε σορός κοντά στο εγκαταλελειμμένο μοναστήριο της Παναγίας των Ελικών

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, καθώς εντοπίστηκε σορός αγνώστου προσώπου σε κρατικό δάσος...

ΚοινωνίαΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

ΥΔατικό: Οριστική επίλυση με €235 εκατ. το χρόνο και 13 μονάδες αφαλάτωσης

Σε αναπροσαρμογή του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης ανομβρίας και τη...