Αρχική Ελλάδα Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο – Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν -δεκαετίες τώρα- όσους μας ρημάζουν»
ΕλλάδαΚύριες ΕιδήσειςΠολιτισμός

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο – Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν -δεκαετίες τώρα- όσους μας ρημάζουν»

Share
Default Featured Image
Share

Ξεκινώντας τη συναυλία του, ο αγαπημένος καλλιτέχνης, που ως μόνιμος κάτοικος του χωριού Σταγιάτες, λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο, έζησε από κοντά την καταστροφή, μοιράστηκε με το κοινό τα παρακάτω λόγια:

«Έρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από την λάσπη, από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα.

Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- “Ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς.

Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν -δεκαετίες τώρα- όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη.

Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ, μετά τις έντονες, πολύ έντονες ημέρες και νύχτες που είστε σήμερα εδώ. Για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή επάνω στην καταστροφή. “Εκτός τόπου και χρόνου”. 

Καλώς βρεθήκαμε. Καλή μοιρασιά, αδέλφια».

Ακολούθησε μία συναυλία γεμάτη συγκινήσεις με τον Αλκίνοο και τους εξαιρετικούς μουσικούς του να τα δίνουν όλα επί σκηνής για 3 ώρες, με τον τραγουδοποιό να αφιερώνει το τραγούδι του «Πάντα θα ξημερώνει» στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

 

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΥγεία

Ντροπή μας – Eργαζόμενη γυναίκα που χρησιμοποιεί τροχοκάθισμα, λαμβάνει επίδομα μόλις €100 το μήνα

Eργαζόμενη γυναίκα που χρησιμοποιεί τροχοκάθισμα, αλλά δεν καταθέτει τα όπλα. Εξακολουθεί να...

Κύριες Ειδήσεις

Αρίκλι: Ο καταζητούμενος για τη δολοφονία Τάσου Ισαάκ που έγινε «υπουργός»

Δημοσιεύθηκε χθες το απόγευμα στην «επίσημη εφημερίδα» το «διάταγμα» παύσης του «υπουργού...

Κύριες Ειδήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκε σορός κοντά στο εγκαταλελειμμένο μοναστήριο της Παναγίας των Ελικών

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, καθώς εντοπίστηκε σορός αγνώστου προσώπου σε κρατικό δάσος...

ΚοινωνίαΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

ΥΔατικό: Οριστική επίλυση με €235 εκατ. το χρόνο και 13 μονάδες αφαλάτωσης

Σε αναπροσαρμογή του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης ανομβρίας και τη...