Αρχική Κύριες Ειδήσεις Κοιν. Άχνας: Προειδοποιεί για περιβαλλοντικές συνέπειες από διαρροή λυμάτων
Κύριες Ειδήσεις

Κοιν. Άχνας: Προειδοποιεί για περιβαλλοντικές συνέπειες από διαρροή λυμάτων

Share
Default Featured Image
Share

Για επιπτώσεις στις καλλιέργειες, στον υδροφόρο ορίζοντα και στο περιβάλλον προειδοποιεί ο Κοινοτάρχης Άχνας Νίκος Βάσιλας, μετά τη διαρροή λυμάτων από δεξαμενές κτηνοτρόφων στο φράγμα της κοινότητας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βάσιλας ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής, καθώς έσπασαν μεγάλες δεξαμενές σε περιοχή που γειτνιάζει με το φράγμα, εκφράζοντας την ελπίδα να μην επηρεαστεί η πτηνοπανίδα.

Έκανε λόγο για περιβαλλοντική «καταστροφή» και ζήτησε από τους αρμόδιους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ερωτηθείς αν έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια Τμήματα Περιβάλλοντος και Αλιείας είπε ότι δεν επικοινώνησε με κάποιον υπεύθυνο και αναφέρθηκε σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν που «δεν ανταποκρίνονται».

Ο κ. Βάσιλας είπε πως πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά βιολογικοί σταθμοί διαφορετικά «η Κύπρος καταστρέφεται». Αναφέρθηκε στον αριθμό των κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή, λέγοντας ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία που θέτει περιορισμό στον αριθμό των ζώων. Είπε ότι ζήτησε με επιστολή του από το Τμήμα Περιβάλλοντος να κάνει μελέτη «αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έγινε».

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ξεβράστηκε ξανά νεκρό δελφίνι σε παραλία της Πάφου

Ανησυχία προκαλεί νέο περιστατικό με νεκρό δελφίνι στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου. ...

ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Βρέφος που βρέθηκε κάτω από το πάτωμα σπιτιού κηδεύτηκε έπειτα από έναν αιώνα στην Αγγλία

Περισσότερα από 100 χρόνια μετά τον θάνατό του, ένα βρέφος που εντοπίστηκε...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Το ψευδοκράτος χαρακτηρίζει «άκυρη» τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για ΦΑ

Με επιστολή που διαβιβάστηκε στα Ηνωμένα Έθνη από την Τουρκία εκ μέρους...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Από το 1,5% στο 3%: Διπλασιάστηκε ο πληθωρισμός στην Κύπρο μέσα σε έναν μήνα

Στο 3,0% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2026,...