Αρχική Πολιτική Άντρος Κυπριανού: Έπρεπε να γινόταν πιο νωρίς ο διάλογος για τον Προϋπολογισμό
Πολιτική

Άντρος Κυπριανού: Έπρεπε να γινόταν πιο νωρίς ο διάλογος για τον Προϋπολογισμό

Share
Default Featured Image
Share

Θα αποφεύγονταν πολλά πράγματα αν ο διάλογος που γίνεται σήμερα είχε προηγηθεί τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διαβιβάσει τις απόψεις του ΑΚΕΛ για τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να διαθέτει ο προϋπολογισμός.

Ερωτηθείς για το θέμα στο πλαίσιο επίσκεψής του στην νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι θα μεταφέρει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη κάποιες βασικές θέσεις οι οποίες θα στοχεύουν στο να ωφελήσουν τον κόσμο και την Κύπρο γενικότερα. «Από εκεί και πέρα τις αποφάσεις τις λαμβάνει η Κυβέρνηση, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό το πράγμα».

Ακούγονταν φωνές διαμαρτυρίας, φωνές προειδοποίησης για το πού θα καταλήγαμε, συνέχισε λέοντας ότι η Κυβέρνηση τότε κώφευσε. «Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει εκείνη η κοινή συνισταμένη που θα ωφελέσει τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο. Οι όποιες συζητήσεις γίνονται να είναι πολιτικές και κυρίως με στόχο να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και όχι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του οποιουδήποτε άλλου».

Ερωτηθείς εάν το ΑΚΕΛ θα αναθεωρήσει την στάση του «μέσω αυτού του διαλόγου και ίσως της αποδοχής δικών του προτάσεων» ο Άντρος Κυπριανού απάντησε ότι δεν αιθεροβατεί. «Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία με την Κυβέρνηση. Δεν είναι εύκολο να υιοθετήσει αυτά τα οποία εμείς προτείνουμε. Ως εκ τούτου, θα ακούσουμε πώς θα αντιδράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε αυτά τα οποία θα προτείνουμε και θα τοποθετηθούμε».

Στην ερώτηση εάν αυτά που η ΕΔΕΚ έχει προτείνει και φαίνεται η Κυβέρνηση να έχει αποδεχτεί, βρίσκουν το ΑΚΕΛ σύμφωνο, ο ΓΓ του κόμματος είπε ότι δεν γνωρίζει τι έχει προτείνει η ΕΔΕΚ και πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθεί αφού εξελιχθούν τα πράγματα. «Έχουμε χρόνο πολύ».

Θέλησε – πρόσθεσε – να ξεκαθαρίσει ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχτεί αλλαγή φιλοσοφίας του ΓεΣΥ σε καμιά περίπτωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Παρά τις ανησυχίες,φαίνεται να έκλεισε σε θετικό κλίμα η συζήτηση Χριστοδουλίδη Έρχιουμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ...

Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Χριστοδουλίδης–Έρχιουρμαν: Η πρώτη συνάντηση σήμερα μετά τις οδηγίες Γκουτέρες

Πραγματοποιείται σήμερα η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Έρχιουρμαν υπό...

ΚόσμοςΠολιτική

Ιράν: Ευθεία προειδοποίηση στη Βουλγαρία γιατί «βοηθάει τις ΗΠΑ

Ιράν: Ευθεία προειδοποίηση στη Βουλγαρία γιατί «βοηθάει τις ΗΠΑ» – «Δεν θα...

ΑθλητικάΠολιτική

Η Μπαρτσελόνα προαναγγέλλει καμπ στα κατεχόμενα με αναφορά σε «Βόρεια Κύπρο» – Δείτε την ανάρτηση με τίτλο «Lefkosa Camp»

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της Μπαρτσελόνα να συμπεριλάβει στην επίσημη ιστοσελίδα...