Αρχική Πολιτική Δίκη Τραμπ : Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες για τις ταραχές στο Καπιτώλιο
Πολιτική

Δίκη Τραμπ : Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες για τις ταραχές στο Καπιτώλιο

Share
Default Featured Image
FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a rally to contest the certification of the 2020 U.S. presidential election results by the U.S. Congress, in Washington, U.S, January 6, 2021. REUTERS/Jim Bourg/File Photo
Share

Την αθώωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στις κατηγορίες ότι υποκίνησε τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου, στο Καπιτώλιο, αποφάσισε η Γερουσία. Η Γερουσία ψήφισε να απαλλάξει τον Τραμπ με ψήφους 57 έναντι 43, με επτά Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να τάσσονται στο πλευρό των Δημοκρατικών για την κατηγορία της υποκίνησης. Σημειώνεται πως απαιτούνταν 67 ψήφοι για την […]

Συνολικά, 57 γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ (10 λιγότερες ψήφοι από τις 67 που απαιτούνταν για την καταδίκη), ενώ 43 καταψήφισαν.

Ο Τραμπ δεν είναι πλέον ένοικος του Λευκού Οίκου ωστόσο, αν είχε καταδικαστεί, η Γερουσία θα μπορούσε να ψηφίσει ούτως ώστε να εμποδίσει τον πρώην πρόεδρο να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία.

Δεκτή ως στοιχείο δήλωση της βουλευτού Μπάτλερ

Νωρίτερα, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία των ΗΠΑ συμφώνησαν να κατατεθούν ως αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη του Τραμπ λεπτομέρειες από σχόλια του πρώην προέδρου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με κορυφαίο Ρεπουμπλικάνο στη διάρκεια των φονικών ταραχών στο Καπιτώλιο.

Η συμφωνία ακολούθησε μια χαοτική ψηφοφορία για να επιτραπεί η κλήση μαρτύρων, η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει τα συμπεράσματά της για εβδομάδες, επέτεινε τις διαιρέσεις και εμπόδισε τις προσπάθειες του προέδρου Τζο Μπάιντεν να προχωρήσει πέρα από τις αντιπαραθέσεις του προκατόχου του. 

Η Γερουσία, οι δικηγόροι του Τραμπ, και οι βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων που λειτουργούν ως εισαγγελείς συμφώνησαν αργότερα πως μια δήλωση της βουλευτού των Ρεπουμπλικάνων Τζέιμι Χερέρα Μπάτλερ για τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Τραμπ και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, μπορεί να γίνει δεκτή ως αποδεικτικό στοιχείο.

«Ε λοιπόν, Κέβιν, φαντάζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο οργισμένοι από εσάς σε ό,τι αφορά τις εκλογές» φέρεται να είπε ο Τραμπ εν μέσω της επίθεσης σύμφωνα με την Μπάτλερ.

Η Μπάτλερ ήταν μία από τους 10 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που τον περασμένο μήνα ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη από τη Γερουσία, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ που παραπέμπεται για δίκη στη Γερουσία δύο φορές.

GREEN PRESS CYPRUS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΠολιτική

Έτοιμο για κάθοδο στις Βουλευτικές 2026 το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου

Έτοιμο για κάθοδο στις Βουλευτικές 2026 το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου Ποια...

ΑθλητικάΆλλα αθλήματαΓυναίκαΚύπροςΠολιτική

Γυναίκες στο ρινγκ: Η νέα εποχή της πυγμαχίας στην Κύπρο

Στην Κύπρο, ολοένα και περισσότερες γυναίκες ανεβαίνουν στο ρινγκ, σπάζοντας στερεότυπα και...

ΚοινωνίαΚύπροςΠολιτική

Χάος στους ελέγχους επιδομάτων: αποκαλύψεις για πληρωμές χωρίς δικαιολογητικά

Περίπου 63 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν σε πολίτη της ΕΕ που δεν προσκόμισε...

ΠολιτικήΤεχνολογίαΥγεία

AI στην Καρδιολογία: Νέο ελληνικό λογισμικό φέρνει διάγνωση με ακρίβεια 90%

Ένα πρωτοποριακό λογισμικό που αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για την αξιολόγηση της...