Αρχική Κύπρος Αστυνομικά ΧΑΔΙ ΠΟΙΝΕΣ -Υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παραπονιέται για ποινή φυλάκισης 7 χρόνων
Αστυνομικά

ΧΑΔΙ ΠΟΙΝΕΣ -Υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παραπονιέται για ποινή φυλάκισης 7 χρόνων

Share
Default Featured Image
Share

Άντρας που καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, που διήρκησε εννέα ολόκληρα χρόνια, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας μείωση της ποινής του με το αιτιολογικό ότι τα πρώτα τέσσερα χρόνια διάπραξης των αδικημάτων ήταν και ο ίδιος ανήλικος. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν του χαρίστηκε και επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι ήταν ανήλικος κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια διάπραξης των αδικημάτων, εντούτοις εξακολούθησε για άλλα πέντε χρόνια να κακοποιεί σεξουαλικά το θύμα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο εφεσείων παραδέχθηκε κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποίησης της παραπονούμενους, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 2006 – 2015. Η παραπονούμενη, που γεννήθηκε το 2001, ήταν κατά τους ουσιώδεις χρόνους διάπραξης των αδικημάτων 5 έως 14 χρόνων, ενώ ο εφεσείων, που γεννήθηκε το 1992, την αντίστοιχη περίοδο ήταν από 14 μέχρι 23 χρόνων. Οι κατηγορίες αφορούσαν 46 περιστατικά κατά τα οποία ο εφεσείων ανάγκαζε το θύμα να βλέπει πορνογραφικό υλικό και προέβαινε σε διάφορες άσεμνες πράξεις εναντίον της ανήλικης.

Η έφεση εδράζεται στο γεγονός ότι όταν άρχισε να αδικοπραγεί ήταν και ο ίδιος ανήλικος (14 ετών), με τον εφεσείων να διατυπώνει παράπονο ότι το Κακουργιοδικείο δεν απέδωσε στο γεγονός αυτό τη δέουσα βαρύτητα. Ο εφεσείων ισχυρίστηκε επίσης ότι η επιβληθείσα ποινή ήταν έκδηλα υπερβολική και δεν έλαβε υπόψη τις συνθήκες τέλεσης των αδικημάτων, καθώς και τις προσωπικές του περιστάσεις. Επί τούτου σημειώνει συγκεκριμένα ότι η περίπτωση δεν ήταν από τις σοβαρότερες υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων και ότι η διαφορά της ηλικίας του εφεσείοντα και της παραπονούμενης ήταν μόνο εννέα χρόνια και για μεγάλη περίοδο ήταν και ο ίδιος ανήλικος. Σημειώνει επίσης ότι παραδέχθηκε τις κατηγορίες και ότι ήταν λευκού ποινικού μητρώου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρει επίσης πως στις περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων, όπως αυτά για τα οποία καταδικάστηκε ο εφεσείων, προέχει η στιβαρή αντιμετώπιση του εγκλήματος και η προσπάθεια καταστολής τους μέσω αποτρεπτικών ποινών. «Η επιβληθείσα ποινή δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί ως υπερβολική, βρισκόταν εντός του μέτρου και του πλαισίου που καθορίζει η νομολογία και αντικατοπτρίζει την αποστροφή της κοινωνίας έναντι τέτοιων εγκλημάτων», καταλήγει το Εφετείο.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Αστυνομικά

Μαφιόζικη απόπειρα φόνου σε 33χρονο στην Αγία Νάπα, Ο 33χρονος είναι αδελφός κατάδικου που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης

Σε απόπειρα φόνου με σαφή χαρακτηριστικά οργανωμένου εγκλήματος αποδίδει η Κυπριακή Αστυνομία...

ΑστυνομικάΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Αστυνομία Κύπρου: Ακυρώνονται έξι προκηρύξεις θέσεων – Επιστρέφονται τα τέλη στους υποψηφίους

Οι προκηρύξεις που είχαν δημοσιευθεί τον Μάρτιο του 2026 αποσύρονται λόγω αλλαγής...

Αστυνομικά

Τους ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν μαχαίρια ναρκωτικά και €10.800 σε μετρητά

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι και τέθηκαν υπό κράτηση, δύο πρόσωπα ηλικίας 51...

Αστυνομικά

Νεκρός κατάδικος Εξέτιε ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά

Κατάδικος ηλικίας 50 χρόνων, υπήκοος Ελλάδας, ο οποίος εξέτιε εξαετή ποινή φυλάκισης...