Αρχική Πολιτική Ανώτατο: Προς ορθή κατεύθυνση η διαφοροποίηση Παγκ. Δικ. Συλλόγου
Πολιτική

Ανώτατο: Προς ορθή κατεύθυνση η διαφοροποίηση Παγκ. Δικ. Συλλόγου

Share
Default Featured Image
Share

Προς την ορθή κατεύθυνση κινείται η διαφοροποίηση των θέσεων του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) για το κρίσιμο θέμα της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, λέει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το Ανώτατο σημειώνει ότι οι θέσεις του ΠΔΣ ως προς το καίριο ζήτημα της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, για το οποίο το Ανώτατο είχε επιφυλάξεις, διαφοροποιήθηκαν μετά από σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Εκτίμηση Επ. Εξωτερικών για στάση αρχών Ουγγαρίας στο Κυπριακό

«Η εξέλιξη αυτή κινείται προς την ορθή κατεύθυνση για προώθηση της καθυστερημένης Μεταρρύθμισης, που επαναλαμβάνουμε, χάριν τονισμού, αποτελεί πλέον αποκλειστικό έργο της Νομοθετικής Εξουσίας», προσθέτει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Καταλήγοντας, το Ανώτατο Δικαστήριο σημειώνει πως τυχόν αμφισβητήσεις ως προς τη συνταγματική διάσταση, θα κριθούν, εν ευθέτω χρόνω, από το αρμόδιο Δικαστήριο.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΕλλάδαΠολιτική

Σοκ στο Survivor: Παίκτης υπέστη ακρωτηριασμό μετά από σοβαρό ατύχημα

Εσπευσμένα στον Άγιο Δομίνικο οι γονείς του. Πολύ δυσάρεστα είναι τα νέα...

ΑστυνομικάΚύπροςΠολιτική

Καταρρέουν οι ισχυρισμοί για την “Σάντη” σύμφωνα με την έκθεση των ανακριτών

Η έκθεση του ειδικού κλιμακίου της Αστυνομίας για την υπόθεση «Σάντη», η...

ΚύπροςΠολιτική

Νέος Δικαστής του Ανωτάτου ο Αλέξανδρος Παναγιώτου – Χριστοδουλίδης: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

«Η παρουσία ανθρώπων με εμπειρία, γνώση και αποδεδειγμένο ήθος στα ανώτατα δικαστικά...