Αρχική Κόσμος Ουκρανία: Σημάδια ότι οι Ρώσοι κάνουν ρίψη «ανόητων» βομβών
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Ουκρανία: Σημάδια ότι οι Ρώσοι κάνουν ρίψη «ανόητων» βομβών

Share
Default Featured Image
Share

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν μη κατευθυνόμενες βόμβες στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.

Πρόκειται για βόμβες ελεύθερης πτώσης ή «ανόητες βόμβες» όπως είναι γνωστές (dumb bombs) – σε αντίθεση με τις λεγόμενες «έξυπνες βόμβες».

Οι συγκεκριμένες βόμβες χαρακτηρίζονται ως «χαζές» επειδή έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τον στόχο τους και να πέσουν αλλού – ακόμη και σπίτια ή άλλα κτίρια όπου βρίσκονται άμαχοι.

«Εχουμε ενδείξεις ότι οι Ρώσοι ρίχνουν πράγματι κάποιες ανόητες βόμβες», δήλωσε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ παρατηρούν «εκτεταμένες καταστροφές σε αστικές υποδομές και αυξημένες απώλειες αμάχων».

Τα σχόλια έγιναν αυτά έγιναν αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βομβάρδισε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη.

Η χρήση μη κατευθυνόμενων πυρομαχικών σε αστικές περιοχές, εάν επιβεβαιωθεί, θα ενίσχυε τις κατηγορίες για αδιαφορία της Ρωσίας για απώλειες αμάχων.

Στο μεταξύ, δυτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για τη «σοβαρή ανησυχία» τους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στο Κίεβο.

Σε μια δυσοίνωνη εκτίμησή τους, λένε ότι μια «εντελώς φρικτή» επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα θα μπορούσε να εξαπολυθεί, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προφανώς έχουν ταλαιπωρήσει τα στρατεύματα που κατευθύνονται προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

Τέλος, ένας δυτικός αξιωματούχος είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι έχουμε σοβαρούς λόγους να ανησυχούμε για πιθανή χρήση μη συμβατικών όπλων, εν μέρει λόγω των όσων έχουμε δει να έχουν συμβεί σε άλλα πεδία μάχης. Οπως έχω αναφέρει προηγουμένως, για παράδειγμα, αυτό που έχουμε δει στη Συρία. Οπότε είναι μια σοβαρή ανησυχία για εμάς».

GREENPRESSCYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

4 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 900 εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν ακόμα σε ποιο σχολείο θα πάνε.

Περίπου 900 εκπαιδευτικοί αναμένουν ακόμη τοποθέτηση σε σχολεία, με την ΟΕΛΜΕΚ να...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Πόσο θα κοστίσει η αναβάθμιση της κτηνοτροφίας; Το 12 ετές πλάνο Μαλά.

Την ανασυγκρότηση της κυπριακής κτηνοτροφίας μετά την κρίση του αφθώδους πυρετού, στη...

ΑθλητικάΚύριες Ειδήσεις

Μεγάλη πρόκριση των Κυπριακών ομάδων σε europa και conference league

Και οι δυο ομάδες της Κύπρου Ομόνοια και Πάφος Fc πήραν απόψε...

Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Παρά τις ανησυχίες,φαίνεται να έκλεισε σε θετικό κλίμα η συζήτηση Χριστοδουλίδη Έρχιουμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ...