Αρχική Κόσμος Βραζιλία: Οκτώ νεκροί και 19 αγνοούμενοι από καταιγίδα
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Βραζιλία: Οκτώ νεκροί και 19 αγνοούμενοι από καταιγίδα

Share
Default Featured Image
Share

Οι αρχές της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ στη νότια Βραζιλία δήλωσαν σήμερα, Σάββατο, ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 αγνοούνται έπειτα από χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή.

Ο κυβερνήτης Εντουάρντο Λέιτε σημείωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ένα μωρό 4 μηνών, το οποίο πέθανε πριν προλάβουν οι διασώστες να φτάσουν στο σημείο. Θύματα καταγράφηκαν σε επτά πόλεις.

Από την πρώτη στιγμή, από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι τώρα, έχουμε αφοσιωθεί στην προστασία των ανθρώπινων ζωών, την υποστήριξη και τη διάσωση ανθρώπων», είπε ο Λέιτε σε συνέντευξη Τύπου.

Δύο υπουργοί από την κυβέρνηση του προέδρου Λούλα ντα Σίλβα μετέβησαν στην πολιτεία για να μεταφέρουν την υποστήριξη της κυβέρνησης και να οργανώσουν επενδύσεις για την επαρχία και τις πόλεις που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Θα μεταβούν επίσης στη γειτονική πολιτεία Σάντα Καταρίνα, η οποία επίσης επλήγη από τις πλημμύρες.

Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν 2.400 διασώσεις σε 35 πόλεις στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ που επλήγη από την τροπική καταιγίδα.

Αρκετοί δρόμοι παρέμειναν αποκλεισμένοι στην εν λόγω επαρχία, οι πτήσεις προς τις κύριες πόλεις της πολιτείας ακυρώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής και η ηλεκτροδότηση γινόταν μετά δυσκολίας.

Σύμφωνα με τον Λέιτε, κρατικοί αξιωματούχοι επιθεωρούν τους κατεστραμμένους δρόμους και τις γέφυρες για να δουν εάν μπορεί να αποκατασταθεί οποιαδήποτε πρόσβαση στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Οι δήμαρχοι των πόλεων που επλήγησαν δήλωσαν ότι έπεσαν διπλάσιες βροχοπτώσεις σε 24 ώρες απ’ ό,τι αναμενόταν κανονικά για ολόκληρο τον Ιούνιο.

Ο δήμαρχος του Μακίνε είπε στα κανάλια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η βροχόπτωση στην πόλη του ξεπέρασε τα 29,4 εκατοστά σε μία ημέρα.

Οι ειδικοί λένε ότι η καταιγίδα ήταν ένας εξωτροπικός κυκλώνας, ένας τύπος καιρικού συστήματος που εμφανίζεται συχνότερα σε μεσαία και μεγάλα γεωγραφικά πλάτη και όχι στους τροπικούς.

Πηγή: Associated Press

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Από τους «έξυπνους» κάδους στην κυκλική οικονομία: Τι μπορεί να μάθει η Κύπρος από το Ρότερνταμ

Διαχείριση απορριμμάτων: Τι μπορεί να μάθει η Κύπρος από το Ρότερνταμ Η...

Κόσμος

Φρίκη στο Λονδίνο: Αφγανοί μετανάστες βίασαν γυναίκα υπό την απειλή μαχαιριού σε πάρκο μπροστά στον σύντροφό της

Μια σοκαριστική υπόθεση που σημειώθηκε σε πάρκο του ανατολικού Λονδίνου έφτασε ενώπιον...

ΑθλητικάΚύριες Ειδήσεις

Παγκόσμια εξέγερση οπαδών κατά Ινφαντίνο – Ζητούν την παραίτησή του και ριζικές αλλαγές στη FIFA

Ομάδες φιλάθλων από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν διεθνή καμπάνια ζητώντας την παραίτηση...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Λαγοκέφαλος: Από απειλή για τη Μεσόγειο σε «θησαυρό» για την επιστήμη και την κυκλική οικονομία

Από την παραγωγή κολλαγόνου και την αναγεννητική ιατρική έως τις εφαρμογές στην...