Αρχική Κύπρος Δεκτή η παραίτηση Χατζηγιάννη- Ποια είναι η νέα Υφυπουργός Πολιτισμού
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Δεκτή η παραίτηση Χατζηγιάννη- Ποια είναι η νέα Υφυπουργός Πολιτισμού

Share
Default Featured Image
Share

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη, τόσο για τη διαχρονική τους φιλία όσο και για τη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία και την προσφορά του στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπηρέτησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εύχεται στον Μιχάλη Χατζηγιάννη κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία στη λαμπρή καλλιτεχνική του καριέρα που με τόση επιτυχία υπηρέτησε για σειρά ετών.

Η Καθ. Βασιλική Κασσιανίδου δίδασκε Περιβαλλοντική Αρχαιολογία και Αρχαιομετρία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 1994. Τον Μάιο του 2023 εξελέγη Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σπούδασε Χημεία και Κλασσική Αρχαιολογία στο Bryn Mawr College των Η.Π.Α.. Συνέχισε τις σπουδές της στο UCL Institute of Archaeology, στο Λονδίνο, όπου έλαβε το διδακτορικό της τίτλο στην Αρχαιομεταλλουργία το 1993.

Από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο 2019 διετέλεσε Διευθύντρια της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας. Από το 2014 έως το 2016 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καινοτομίας και Έρευνας της Κυπριακής Δημοκρατίας  και μέλος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO. To 2022 εκλέχθηκε Αντεπιστέλλον Μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής.

Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων,  που περιλαμβάνουν πάνω από εκατό άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων, την επιμέλεια πέντε συλλογικών τόμων και πολλά άλλα. Έχει συμμετάσχει και συντονίσει μια σειρά από προγράμματα πεδίου και διεπιστημονικά ερευνητικά προγράμματα σε σχέση με τους τομείς της εμπειρογνωμοσύνης της, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, το ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είναι παντρεμένη με τον Δρα Γιώργο Παπασάββα, Αναπληρωτή Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει δύο γιούς, τον Γιάννη και τον Χριστόφορο.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

4 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 900 εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν ακόμα σε ποιο σχολείο θα πάνε.

Περίπου 900 εκπαιδευτικοί αναμένουν ακόμη τοποθέτηση σε σχολεία, με την ΟΕΛΜΕΚ να...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Πόσο θα κοστίσει η αναβάθμιση της κτηνοτροφίας; Το 12 ετές πλάνο Μαλά.

Την ανασυγκρότηση της κυπριακής κτηνοτροφίας μετά την κρίση του αφθώδους πυρετού, στη...

ΑθλητικάΚύριες Ειδήσεις

Μεγάλη πρόκριση των Κυπριακών ομάδων σε europa και conference league

Και οι δυο ομάδες της Κύπρου Ομόνοια και Πάφος Fc πήραν απόψε...

Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Παρά τις ανησυχίες,φαίνεται να έκλεισε σε θετικό κλίμα η συζήτηση Χριστοδουλίδη Έρχιουμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ...