Αρχική Κύπρος Λευκωσία: Η καλύτερη πόλη να ΜΗΝ ζει κανείς, σύμφωνα με έρευνα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Λευκωσία: Η καλύτερη πόλη να ΜΗΝ ζει κανείς, σύμφωνα με έρευνα

Share
Default Featured Image
Share

Φωλιασμένη σαν κόλαση στο κέντρο της  Κύπρου, στη Μεσόγειο Θάλασσα, η Λευκωσία  παίρνει το στέμμα ως η καλύτερη πόλη στον κόσμο  να ΜΗΝ ζει κανείς, σύμφωνα με έκθεση της Compare the Market AU.

Η έκθεση εξέτασε οκτω βασικούς  παράγοντες και συγκεκριμένα τον αριθμό των beach bars, τις επιλογές διασκέδασης ενηλίκων, των αριθμών πισινών, τον αριθμό των ημερών με θερμοκρασία άνω των 38 βαθμών κελσίου,  των αριθμό των νέων άνω των 21 που μένουν με τους γονείς τους, τη βαθμολογία του δείκτη iq, τον αριθμό κενών μαγαζιών  και το σύνολο του θορύβου και καυσαερίων. Έξτρα βαθμούς φαίνεται να έχασε από τον τρόπο που μιλούν οι αυτόχθονες Χωραίτες καθώς και από τις πολλές αναφορές στο γκρουπ του facebook «Που πήγαμε και δεν μας άρεσε».

Η Λευκωσία στην Κύπρο βγήκε πρώτη με βαθμολογία 24.495 στα 7, ενώ την πρώτη τριάδα με τις καλύτερες πόλεις να ΜΗΝ ζει κανείς συμπληρώνουν η Βαγδάτη στο Ιρακ (14,717) και η Τεχεράνη του Ιραν (14,622).

Στην παγκόσμια κατάταξη συγκαταλέγονται και δύο ελληνικές πόλεις η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη , που καταλαμβάνουν την 12η και την 14η θέση αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Γενικός Διευθυντής της Compare the Market AU, Stephen Zeller ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στο να ζει κανείς σε κυπριακές πόλεις, όπως ένας πιο γρήγορος ρυθμός ζωής, δύσκολη πρόσβαση στη φύση και ακριβότερη  στέγαση, καθώς οι πρωτεύουσες  τείνουν να είναι απρόσιτες, απλώς και μόνο επειδή υπάρχει ζήτηση για ανθρώπους που μετακομίζουν εκεί. Έτσι, όχι μόνο τα καθημερινά είδη, όπως ο καφές και τα γεύματα έξω είναι ακριβότερα, αλλά και τα ακίνητα τείνουν να είναι επίσης πιο ακριβά». «Η Λευκωσία δίκαια κέρδισε τον τίτλο και αναμένεται να τον κρατήσει για πολλά ακόμα χρόνια»

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Ομολόγησε και υπέδειξε τη σορό του 22χρονου Εμόν – Συνελήφθη ύποπτος για την απαγωγή

Στο πλαίσιο των εξετάσεων του ΤΑΕ Λάρνακας σχετικά με την διερευνώμενη υπόθεση...

ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠαιδείαΤεχνολογία

Σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο: Η Κύπρος εντάσσεται στο Help4U

Στην Κύπρο, έρευνα έδειξε ότι μόλις ένα στα έξι παιδιά που βίωσαν...

ΚύπροςΠολιτική

Σχέδιο Ολγκίν για το Κυπριακό: Χαλαρή ομοσπονδία, εδαφικές επιστροφές και νέα πενταμερής

Δεν υπάρχουν μόνο δημόσιες αναφορές αλλά και πληροφορίες ότι τα Ηνωμένα Έθνη...

Κύριες ΕιδήσειςΤεχνολογία

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και ο Πόλεμος για την Παγκόσμια Κυριαρχία

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση δεν είναι απλώς τεχνολογική μετάβαση, αλλά γεωοικονομικός ανταγωνισμός...