Αρχική Ελλάδα Φωτιές στην Ηλεία: Πλήθος καταγγελιών για εμπρησμό – «Είναι η έκτη μέρα που επιχειρούν να μας κάψουν»
ΕλλάδαΠολιτική

Φωτιές στην Ηλεία: Πλήθος καταγγελιών για εμπρησμό – «Είναι η έκτη μέρα που επιχειρούν να μας κάψουν»

Share
Default Featured Image
Share

Πολλές είναι οι καταγγελίες περί «εμπρησμού» όσον αφορά στις φωτιές που που εκδηλώθηκαν χθες, Σάββατο, στην Ηλεία και οδήγησαν στην αποστολή μηνύματος από το 112. Η εικόνα στο σημείο είναι πολύ καλύτερη σήμερα.

Οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε τρεις περιοχές ταυτόχρονα, κάτι που προκαλεί εύλογες υποψίες ότι υπάρχει ανθρώπινος δάκτυλος, όπως ανέφεραν και πολύ ντόπιοι.

Ειδικότερα, ξέσπασαν στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Φαναρά, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν γρήγορα και αποτράπηκε η επέκτασή τους.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως αν δεν είχαν προηγηθεί οι δυο πυρκαγιές στις Καρούτες και στην Παλαιοβαρβάσαινα  και δεν υπήρχαν εναέρια μέσα στην περιοχή, η φωτιά θα είχε φτάσει μέχρι τον οικισμό.

«Η φωτιά ξεκίνησε  δίπλα στο ίδιο σημείο, δίπλα στην Εθνική Οδό, όπως στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, μάλιστα δύο μέρες πριν είχαν εκδηλωθεί δύο πυρκαγιές στο ίδιο σημείο, οι οποίες είχαν ελεγχθεί πολύ γρήγορα» είπε ο ίδιος.

Κάτοικος της περιοχής επεσήμανε στην ΕΡΤ πως «και πριν από δύο μέρες, είχαμε πάλι απόπειρα εμπρησμού. Δεν είχε ανέμους και την προλάβαμε».

Άλλος ντόπιος σημείωσε πως «βάζουν φωτιές κάθε μέρα», ενώ άλλο άτομο επεσήμανε πως «είναι η έκτη μέρα που επιχειτούν να μας κάψουν, μέσα σε διάστημα 0 ημερών».

«Είναι το μόνο εναπομείναν δάσος από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2021, είναι λίγα μέτρα από τον οικισμό της Αρχαίας Ολυμπίας, τον αρχαιολογικό χώρο και ξενοδοχειακές μονάδες» ενημέρωσε άλλος κάτοικος.

Σημειώνεται πως οι φωτιές σήμερα παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα και επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

Φωτιές: Μία σύλληψη για εμπρησμό

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως το άτομο, που προήχθη χθες ως ύποπτο για απόπειρα εμπρησμού, τελικώς συνελήφθη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανακριτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας στον Πύργο συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έναν άνδρα 65 ετών, ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου – Πεύκες.

Μετά τη σύλληψη του οι ανακριτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την εισαγγελία του Πύργου.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το άτομο αυτό δεν συνελήφθη σχετικά με τις χθεσινές φωτιές αλλά για άλλο περιστατικό.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΠολιτικήΠολιτισμός

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου μάγεψε το κοινό στο Μουσείο Κώστα Αργυρού

Μία σύμπραξη με στόχο τον ευρύτερο πολιτιστικό διάλογο μεταξύ των τεχνών και...

ΚόσμοςΠολιτική

Ευρωβουλευτές προειδοποιούν την Αλβανία: Το έργο του Τζάρεντ Κούσνερ θέτει σε κίνδυνο την ένταξη στην ΕΕ

Ευρωβουλευτές προειδοποίησαν την Αλβανία ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένατξή της στην...

ΚύπροςΠολιτικήΤεχνολογία

Τεχνητή Νοημοσύνη: Κοινό μέτωπο Κύπρου, Ισραήλ και ΕΕ για καινοτομία και ασφάλεια

Το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύουν τη συνεργασία τους...

ΚύπροςΠολιτική

Κυβέρνηση: Έρχεται νομοσχέδιο για ανακριτικές εξουσίες στην Αρχή κατά της Διαφθοράς – Στόχος η κατάθεσή του έως τον Οκτώβριο

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο για την παροχή ανακριτικών εξουσιών...