Αρχική Πολιτική Συζητήθηκαν στο Gymnich οι απειλές κατά κρατών – μελών της ΕΕ
Πολιτική

Συζητήθηκαν στο Gymnich οι απειλές κατά κρατών – μελών της ΕΕ

Share
Default Featured Image
Share

Ολοκληρώθηκε (14/1) η διήμερη άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich), που διοργανώθηκε στη Βρέστη από τη γαλλική προεδρία του Συμβούλιου της ΕΕ, στο περιθώριο της οποίας ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με ομολόγους του. «Στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συζητήσαμε για τις απειλές κατά κρατών – μελών της ΕΕ στην περιοχή και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και οι αμφισβητήσεις του δικαιώματος κυριαρχίας τους» αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δυκτύωσης ο Νίκος Δένδιας.

Εξάλλου ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε πρωινό εργασίας με ομολόγους του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Διαβάστε επίσης: Στηρίζει Νεοφύτου ο Μητσοτάκης – «Είμαστε δίπλα σου»

Επίσης, στο περιθώριο της διήμερης άτυπης Συνάντησης είχε συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ (Alexander Schallenberg), της Εσθονίας, Εύα Μαρία Λίιμετς (Eva-Maria Liimets) και της Λιθουανίας, Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις (Gabrielius Landsbergis).

Μετά τις χθεσινές συνομιλίες για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Γειτονία της ΕΕ, η σημερινή 2η ημέρα εργασιών επικεντρώθηκε στις σχέσεις ΕΕ- Κίνας.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΠολιτικήΠολιτισμόςΨυχαγωγία

«What Happens at Night»: Η νέα ταινία του Σκορσέζε για την αγάπη, την απώλεια και το πένθος της συζύγου που είναι ακόμη εδώ

Κάθε νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε αποτελεί κινηματογραφικό γεγονός, με πολλούς να...

ΚύπροςΠολιτική

Και η Κύπρος εντάσσεται στις χώρες που υπέγραψαν συμφωνίες για την Παλαιστινιακή Αρχή

Η Κύπρος περιλαμβάνεται στα κράτη μέλη που υπέγραψαν νέες συμφωνίες συνεισφοράς για...

Πολιτική

Κυπριακό: Ο Ραφαέλε Φίτο νεός ειδικός αντιπρόσωπος της Κομισιόν

Διαθέτει μακρά εμπειρία στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, την περιφερειακή συνεργασία και τον θεσμικό...

ΠεριβάλλονΠολιτική

Περιβαλλοντικό SOS: Οι πελαργοί τρέφονται με τα σκουπίδια του ανθρώπου και αλλάζουν μέχρι και σε επίπεδο DNA

Οι πελαργοί αυξάνουν το βάρος τους τρώγοντας κυριολεκτικά «σκουπίδια», σύμφωνα με έρευνα....